Faint! We moesten er even op wachten maar vanmiddag werden even 119 namen gedropt voor de dertigste editie van Pukkelpop. Van donderdag 20 tot en met zaterdag 22 augustus fungeren achtereenvolgens Linkin Park, Bastille en Netsky als headliners te Kiewit, Hasselt. Over gerucht Blur nog geen officieel woord.

Donderdag 20 augustus

Donderdag staat voorlopig vooral in het teken van rock ’n roll in al zijn glorie met niet alleen nu metal helden Linkin Park maar ook Limp Bizkit. Architects, Chunk! No Captain Chunk!, Beatsteaks, Pissed Jeans, the Story So Far, Enter Shikari, Dropkick Murphys en the Get Up Kids zouden niet misstaan op Groezrock maar zijn allen van de partij tijdens de Pukkelpop donderdag. Wie meer de indie kant op zoekt kan terecht bij Interpol, Future Islands, Django Django, Cymbals Eat Guitars, Echosmith en Kodaline.

Eigenzinnige muziekhelden en talenten staan er ook zoals Mr. Oizo, Charles Bradley, Seasick Steve, Michael Kiwanuka, Curtis Harding en George Ezra. Wie een dansje wil wagen kan terecht bij Underworld, Boys Noize, Hudson Mohawke live, Rudimental en Knife Party. Veel hip hop valt er nog niet te spotten maar Jurassic 5, Roots Manuva en PHryme (nieuw project van Detroit rapper Royce Da 5′ 9” en DJ Premier van Gangstarr) zijn de moeite.

De rest van de namen zijn voorlopig Bad Breeding, Brodinski, Cardiknox, Craze, Fakear, Flako, Ghost Culture, Hannah Wants, Lido, Machinedrum, Mew, Rebel Sound, Sigma Live, Strand of Oaks, Thomston en Ty Dolla $ign.

vrijdag 21 augustus

De tweede dag van Pukkelpop bevat veel meer variatie met een lichte voorkeur richting dance. Headliner Bastille en popprinses Ellie Goulding zorgen voor meezingbare synthpop. Zowel Diplo als zijn Major Lazer, Duke Dumont, een DJ set van Mark Ronson, the Parov Stelar Band, Jamie XX, Bloc Party frontman Kele en uit eigen land Black Sun Empire met MC Loqui krijgen de beentjes aan het dansen. Het hip hop aanbod is wat karig maar Killer Mike en El-P van Run the Jewels komen hard. Wie ook hard gaan, met gitaren wel te verstaan, zijn Mastodon, Atreyu, the Menzingers, Radkey, Ought en het Vlaamse duo van Black Box Revelation. De grote lading met Belgische namen voor de Wablief! stage moet trouwens nog komen.

Wie het zachtzinniger wil mag zich verheugen op Passenger, Father John Misty, Little Dragon, SXSW ontdekking Courtney Barnett en the Districts. Opmerkelijk lijkt de samenwerking tussen post punkers Franz Ferdinand en 70’s artrockband Sparks. Onder leiding van de broers Mael zijn ze vooral bekend van ‘This Town Ain’t Big Enough for Both of Us’, samen met Franz Ferdinand treden ze op onder de naam FFS.

Overige namen zijn Above & Beyond, Adam Beyer, Daniel Avery B2B Erol Alkan, DJ Mustard, Elliphant, John Talabot, Karenn Live, Len Faki, Lil Simz, Mini Mansions, Porter Robinson Live, Spor feat. Linguistics, Ten Walls en the Upbeats.

zaterdag 22 augustus

De laatste dag zal afgesloten worden door Belgische drum ’n bass held Netsky. In 2013 sloot hij de mainstage van Rock Werchter al af na Green Day. Over punk gesproken trouwens, dit jaar staan de Californiërs van the Offspring op Pukkelpop. Of ze in de Shelter tent spelen is de vraag want Halestorm, All Time Low, the Dillinger Escape Plan, Allah-Las, Slaves en Truckfighters maken ook kans op een plekje.

Pukkelpop heeft enkele indie favorieten van de laatste tijd weten binnen te halen. Zo speelt Future Islands al op donderdag maar kan je de laatste dag genieten van the War on Drugs en Viet Cong. Andere favoriete alternatieven voor de zaterdag zijn Tame Impala, James Blake en Underworld. Charli XCX, Son Lux, A-Trak, Four Tet en Todd Terje & the Olsens zetten het feestje graag verder.

Rocken doe je met the Subways, Pond, Bear’s Den, the Maccabees en de Vlamingen van the Sore Losers. Uit België komen ook de betoverende zangeres Trixie Whitley en House DJ the Magician, bekend van zijn werk met Years & Years. Verder staan ook Critical Soundsystem, Dolomite Minor, Gorgon City live, Howling, Kate Tempest, Manchester Orchestra, Milk Teeth, Odesza, Pond, Shadow Child, Tale of Us en What So Not.

Een hele lading namen dus met voor ieder wat wils. Voor drie dagen betaal je 190 euro terwijl het per dag 85 euro kost. Wees er snel bij want kaartjes gaan meestal vrij snel. Wanneer de voorverkoop begint is nog niet bekend.