Het Rotterdamse gratis festival Baroeg Open Air heeft vandaag met Venom Inc. en Black Sun Empire haar twee headliners bekend gemaakt. Venom Inc. is eigenlijk gewoon Venom, de grondleggers van Black Metal, maar dan met een andere line up. Originele leden Abaddon en Mantas zullen met zanger/bassist Demolition Man het beste laten horen van Venom. Utrechts drum ’n bass collectief Black Sun Empire mag de Electronic Stage afsluiten.

Vorig jaar waren de Vlaamse doom rockers van Amenra te gast om het publiek muzikaal murw te slaan, 19 september mogen de landgenoten van Raketkanon dat dunnetjes over doen. Van dichterbij, meer bepaald Breda en Rotterdam, komen de classic rockers van Gingerpig en lokale unergroundhelden Rats on Rafts. Dankzij death metal helden Vader, de psychobilly’s van Batmobile, de hardcore van Rykers en de breakcore van Igorrr kan Baroeg Open Air een gevarieerde affiche presenteren. Niet voor niets won B.O.A. de allereerste Rotterdam Music Award in de categorie beste festival.

Wie op de Talent Stage staan is nog niet bekend. Vanavond weten we wie de winnaar is van de Metal Battle en de Battle 4 B.O.A. begint op 7 juni. Alle informatie is te vinden op de website.