Gisteren maakte het Hongaarse VOLT festival Triggerfinger, Tiga en enkele andere acts bekend. Hongaars bekendste festival Sziget komt vandaag met nieuwe namen op de proppen. Naast Britse topper Robbie Williams komen van de Britse eilanden ook Kasabian, Ellie Goulding, Nero en Sigma (live) naar het feesteiland in Budapest.

Hernan Cattaneo, Laura Jones, Function, Ellen Allien, Damian Lazarus, Stadium X en het Nederlandse duo Lucas & Steve zijn andere bevestigingen voor de 2015 editie. In totaal heeft het festival 30 % van haar line up bekend gemaakt en daar zit al heel wat lekkers bij.

Denk aan Alt- J, Interpol, Dropkick Murphys, Paloma Faith, Florence and the Machine, Jamie Woon, Tyler the Creator, Foals, Future Islands, Infected Mushroom, Enter Shikari, José Gonzalez, Halestorm en Awolnation.

De crème de la crème van de Hollandse popmuziek zal ook aanwezig zijn. Martin Garrix geeft een eindshow, rocken mag met Jett Rebel en Kensington, voor een portie hip hop kan je terecht bij Typhoon, Dotan brengt de gevoelige liedjes terwijl Yellow Claw, Sidney Samson en Sander van Doorn de voeten van de grond krijgt.

Geen wonder dat het festival tijdens Eurosonic 2015 tot beste grote festival van Europa werd verkozen. Sziget wordt dit jaar gehouden van 10 t.e.m. 17 augustus en zorgt uiteraard met liefde voor de gigantische stroom Nederlanders die elke editie richting Hongarije trekken.

Voor hen maar ook alle andere festivalbezoekers zijn er heel wat soorten tickets maar de belangrijkste is de 5 dagen pas voor 199 euro en de 7 dagen pas voor 229 euro. Vanuit Amersfoort vertrekt de Sziget Expres tweemaal, vrijdag 7 of zondag 9 augustus. Voor meer info bezoek je de site.

 

Nog 130 dagen mensen !