Yes! April! Inderdaad, het festivalseizoen wordt deze maand geopend en traditioneel reist onze crew af richting Schijndel voor Paaspop. De afgelopen dagen was het weer bar en boos, maar komend weekend lijkt met een zonnetje helemaal goed te komen. Getuige bovenstaande foto (bron: Paaspop) ligt het terrein er alweer spik en span bij en staat niets een fantastisch muzikaal weekend (van vrijdag 3 april t/m zondag 5 april) in de weg.

Het driedaags, inmiddels internationaal gerenommeerd evenement, met de prachtige sfeervolle circustenten en podia kent ook dit jaar weer een zeer divers en brede programmering. Aangezien er soms wel op 10 plaatsen tegelijk acts geprogrammeerd staan, proberen we je hier en daar een handje op weg te helpen met een aantal live tips! Nou ja tips; eigenlijk mag je dit niet missen:

Vrijdag: Truckfighters, Selah Sue, Blues Pills en San Cisco

Op deze vrijdag nog geen volledige (dag)programmering, maar een zeer breed avondprogramma waarbij San Cisco voor de nodige ‘good vibes’ op de Jack Daniels stage (18.15 – 19.00uur) gaat zorgen. Daar laten we Di-Rect even links voor liggen. En tja, ook Racoon moet er aan geloven, want de koningen van de stoner en fuzz zijn door Paaspop geboekt. Wederom is de Jack Daniel stage (19.45 – 20.45uur) de plaats van handeling als Truckfighters klasse tracks als ‘Desertcruiser’ en ‘Gargarismo’ de tent in slingeren.

Vervolgens wordt het lastig kiezen. Wat ons betreft zorgen Selah Sue (Apollo 21.15 – 22.15uur) en Blues Pills (Jack Daniels 21.15 – 22.15uur) voor enorme keuzestress. Twee waanzinnige zangeressen; de eerste meer poppy, de andere met een rauwe rockstrot. The choice is yours. Als vervolgens Kensington de Apollo afsluit raden wij de poppy punkrockers van Fiddler’s Green (Jack Daniels 23.00 – 00.00uur) aan voor een folky feestje.

Zaterdag: Therapy?, Kovacs, Pauw, John Coffey, Sick of it All

Wakker worden zal na de vrijdag wellicht nog wat moeizaam verlopen en daar helpen de Handsome Poets wellicht nog niet echt bij. De kater kan echter prima worden weggewerkt met Therapy? (Phoenix 16.00 – 17.00uur). De Noord-Ierse veteranen teren niet alleen op oude hits zoals Diane, Nowhere of Screamager, maar kwamen onlangs met het ijzersterke nieuwe Disquiet (review) op de proppen. Nog steeds niet wakker; laat die klus vervolgens dan maar aan John Coffey (eveneens Phoenix 18.00-19.00uur) die met het nieuwe wapenfeit ‘The Great News’ (review) samen met NY hardcore legendes Sick of it All (wederom Phoenix 00.00 – 01.00uur) gaan strijden voor de grootste moshpit en het hoogste aantal decibellen.

Even weg bij al het gitaargeweld staat er een geweldige new-kid op de Apollo stage (17.00 – 18.00): zangeres Kovacs verovert in heel rap tempo het Nederlandse publiek voor zich en zal ongetwijfeld veel nieuw werk van haar kersverse fraaie album Diggin’ ten gehore brengen. Ook van eigen bodem en minstens zo bijzonder, maar een stuk minder bekend is Pauw. Op de Jack Daniels stage (19.30 – 20.30uur) kan deze dromerige psychedelische rockband voor velen wel eens de ontdekking van het weekend worden. Daar slaan we graag een stukje Within Temptation voor over.

Zondag 5 april: oa. Monomyth, Rival Sons en Orgelvreten

Voor deze afsluitende dag willen we je toch graag weer wijzen op de nodige klasse act van eigen bodem die Paaspop heeft weten vast te leggen. En nee, daarmee bedoelen we geen Dotan, Douwe Bob of Anouk. Wat dan wel? Nou, om mee te beginnen het nieuwe project van Arjen Lucassen samen met topzangeres Anneke van Giersbergen: The Gentle Storm (Jack Daniels, 16.00-17.00uur). Tussendoor is zeker Sven Hammond (Phoenix, 16.30 – 17.30uur) met heerlijke jazz, rhytm & blues de moeite waard, maar vergeet niet op tijd terug te zijn bij de Jack Daniels (17.30-18.30) voor Monomyth die gaan verrassen met een ijzersterke instrumentale spacerock trip!

Voor het betere internationale werk verwijzen we je deze paaszondag graag naar de retro rockers van Rival Sons (Phoenix, 20.30-21.30uur) of de punkpoprock set van Lonely the Brave (Jack Daniels 22.30 – 23.30uur). Vergeet tussendoor niet even de Resto Lounge in te lopen voor een patatje, pizzapunt of kebabje als ook de twee toetsen virtuozen van Orgelvreten daar op hun Hammond orgels staan te spelen (Resto Lounge, 21.00-22.00uur). Dan smaakt die maaltijd pas echt goed. Vervolgens dansen we voldaan de nacht in met de beats van The Bloody Beetroots (Sardust 23.30 – 01.00uur)…

Tijdens dit alles de weg kwijt? Check hieronder alvast de plattegrond of download officiƫle de Android of iOS app!

floorplan