Het smerig lekkere stonerfestival Into the Void keert volgende week terug naar Eindhoven. Poppodium de Effenaar is op 24 februari wederom het decor van zompige stoner, sludge en doom. Er zijn nog tickets verkrijgbaar! Benieuwd naar de bands waar wij het meest naar uitkijken? Hieronder vind je een kort overzicht.

Graveyard
De Zweedse rockers van Graveyard brengen je terug naar de jaren zeventig met blues-boogie riffs en krachtige uithalen. Sinds hun oprichting in 2006 hebben de mannen verschillende, ijzersterke platen uitgebracht. In 2016 kondigt de band hun uiteenvallen aan, maar dit was van korte duur want in januari 2017 vindt de reünie plaats. De band heeft een paar jaar van isolatie en frustratie doorstaan en komt moediger, brutaler en bluesachtiger terug dan ooit. In september brachten ze hun nieuwste plaat 6 uit en gewapend met dit album komen ze in februari het podium van Into The Void veroveren!

Truckfighters
Als je geïnteresseerd bent in groovy, door stoner beïnvloede, progressieve en melodieuze hardrock, ken je Truckfighters waarschijnlijk al. Truckfighters zijn een fundament geworden in het ‘stoner rock/metal’-subgenre. Fans van over de hele wereld genieten van de excentrieke liveshows en de vage geluiden, waaronder Josh Homme van Queens of the Stone age, wie hen “The best band that ever existed” noemt. De mannen van Truckfighters maken in februari hun opmars naar Into The Void om een spectaculaire show neer te zetten!

Mars Red Sky
Het bijna filmische geluid van Mars Red Sky heeft een eigenaardige en unieke smaak, die opvalt binnen de heavy rock scene. Op het podium slagen ze erin hun verfijnde studio-sferen na te bootsen en de speciale sonische toets over te brengen die hen zo kenmerkt. Op 8 december verschijnt hun nieuwe album Dawn Of The Dusk op zowel platenlabels Mrs Red Sound als Vicious Circle Records. De acht nummers tellende plaat nemen de Fransmannen in februari mee naar Eindhoven.

Black Rainbows
Black Rainbows is nu een van de beste Heavy Psych Stoner Space-bands uit Europa en verspreidt sinds 2007 de boodschap van Fuzz! Hun geluid zweeft tussen klassieke stonerfuzz in de stijl van de jaren 90 en diepe kosmospsychedelia, waarbij ze gebruik maken van het beste van de keiharde spacerock om een ​​totaal trippende sfeer op te roepen. Black Rainbows laat de gehele atmosfeer van de Effenaar op hol slaan tijdens Into The Void.

GAUPA
Met surrealistische teksten, een energieke zangeres en een verslavend geluid dat stonerrock combineert met doom, folk en invloeden heeft van psychedelische rock, bracht Gaupa in juni 2018 hun selftitled debuut-EP uit. Vanaf dat moment begint de band op te vallen in de underground scene en critici waren niet alleen onder de indruk van de studio-opnames, maar ook van de intensiteit die de band live tentoonstelt. In april 2020 brengt Gaupa, wat ‘lynx’ betekent in het Zweeds dialect, hun eerste volledige album uit, ‘Feberdröm’, waarmee ze nog meer aandacht kregen van zowel de underground scene als van Nuclear Blast Records, die hun recentste album Myriad hebben uitgebracht in 2022.

Bron: intothevoid.nl