Van het dromerige Deep Purple, het vlijmscherpe Guns ’n Roses naar de snoeiharde gitaren van AC/DC en Metallica. De vele honderden bezoekers in het Eindhovense poppodium de Effenaar kregen vlak voor de jaarwisseling een tribute-avond om U tegen te zeggen. Counter Culture was erbij voor een videoverslag.

Het zogeheten LEGENDS of ROCK Tribute Tour is in de coverwereld een gevestigde naam. Het is vele jaren geleden in het leven geroepen om de beste coverbands van Europa in Nederland, België en Duitsland een podium te bieden waarop hun dynamische shows optimaal tot hun recht komen.

Om 2022 met een knal af te sluiten wist de Effenaar vier geliefde coverbands voor dezelfde avond te boeken: Purple Strangers (Deep Purple), Slash’n Roses (Guns and Roses), High Voltage (AC/DC) en Present Danger (Metallica). Stuk voor stuk ervaren tributes die al lang en breed hun sporen hebben verdiend met optredens over heel Europa.

De avond voelde als een nostalgische trip door de jaren tachtig en negentig, waarbij de vele klassiekers elkaar in hoog tempo opvolgden. Bekijk hieronder hoe dat is gegaan: