De Lokerse Feesten, tien dagen muziek, tien dagen een ander genre. De eerste zondag van het festival laat haar van de beste metalkant zien. Voor de veertigste editie, van 31 juli t.e.m. 9 augustus, heeft de organisatie met horrorkoning Rob Zombie, gitaarheld Zakk Wylde en zijn Black Label Society, Welsh reggae metalband Skindred en Soulfly met Max en zoon Zyon Cavalera enkele metalnamen van formaat gevonden. Zeven april worden de volgende acts bekend gemaakt.

De eerste Lokerse dag staat in het teken van het Nederlandstalige lied met uit België Clouseau en uit Nederland Marco Borsato. Maandag drie augustus zorgt voor een portie indierock met Belle & Sebastian, the Kooks en dEUS. Woensdag kan je verder rocken met Mark Lanegan Band, the Jesus and Mary Chain en the Kaiser Chiefs. Zaterdag wordt je op de dansvloer verwacht, dan staan disco iconen Giorgio Moroder en Chic met Nile Rodgers op de planken.

Kaartjes zijn al te koop en variëren voorlopig van 32 euro tot 42 euro. Een tien dagen combiticket zal binnenkort te koop zijn. Voor meer info kan je het beste de site checken.