Mark Ronson liet eerder weten, wegens andere verplichtingen, geen tijd te hebben voor zowel Pukkelpop en Lowlands. De hippe producer blijkt op zijn beslissing te zijn terug gekomen, want tijdens beide festivals zal hij een DJ set verzorgen.

Voor het stevigere werk komt zowel de Amerikaanse hardrockband Baroness als the Last Internationale in augustus richting Kiewit. Baroness had in 2012 met hun sludge metal op Pukkelpop moeten staan, maar een busongeluk gooide roet in het eten. Met een nieuwe ritmesectie komen ze eind augustus niet alleen voor twee clubshows (Dynamo Eindhoven en De Helling Utrecht) naar Nederland maar ook Pukkelpop staat op het programma.

The Last Internationale, inclusief Rage Against the Machine en Audioslave drummer Brad Wilk, zal naast Pinkpop en Rock Werchter ook te vinden zijn op de Vlaamse wei. Debuutalbum We Will Reign, geproduceerd door Brendan O’ Brien (Pearl Jam, Korn, RATM, Bob Dylan en Neil Young) bestaat dan inmiddels een jaar en zal gegarandeerd voor een feestje zorgen.

De woensdag van Pukkelpops jubileumeditie staat in het teken van Radio Soulwax. De dertigste verjaardag van het festival valt samen met 20 jaar Soulwax. Daarom worden voor de extra dag nog heel wat leuke namen verwacht. Zo komt uit Israël Garden City Movement met hun elektronica mee feesten. Na de succesvolle show van vorig jaar mag Hickey Underworld 2.0 met Tim ”Millionaire” van Hamel het dit jaar nog eens dunnetjes over doen.

Vrienden en collega’s van the Van Jets, werden last minute toegevoegd aan de affiche van Rock Werchter maar zijn ook tijdens Pukkelpop van de partij. De talentvolle rapper Tourist LeMC en Joost Zwegers en zijn Novastar zullen met Soldier’s Heart en the Whatevers het feestgedruis enkel opvoeren.