Aangezien Pukkelpop 3o jaar bestaat mag er best een extra feestje gebouwd worden. Het festival plakt er de woensdag aan vast zodat Soulwax hun 20ste verjaardag kan vieren met Radio Soulwax in de Dance Hall. Voor de jongere festivalbezoekers onder ons is Soulwax de band rondom de gebroeders Dewaele aka 2manydjs. Wat de Gentenaren precies gaan doen is een raadsel. Wie Grand Theft Auto V heeft gespeeld zal vast wel eens Soulwax FM voorbij hebben horen komen. Goede vriend en collega Tiga is ook te vinden op Pukkelpop en zal voor het eerst een live show verzorgen. Wie weet heeft hij woensdag ook tijd.

Mauro Pawloski en Stijn Meuris zijn de Wablieft stage curatoren van vrijdag en zaterdag. Ze zullen zelf optreden. Mauro speelt een reünieconcert met zijn Evil Superstars en Meuris brengt het beste van Noordkaap,Monza en solowerk. Bovendien kregen de heren de keus om enkele persoonlijke favorieten voor het festival uit te nodigen. waaronder veel Belgisch talent en buitenlandse ontdekkingen. Mauro kiest voor de eigenzinnige acts Goat, Fat White Family, Acid Arab, The Soft Moon, The Germans, Gazelle Twin, Hate & Merda. Stijn Meuris kiest enkel voor Belgische artiesten inclusief  de destructieve muziek van Toxic Shock en Raketkanon maar ook Douglas Firs, Dead Souls, Condor Gruppe, Statue, Dez Mona en Meuris.

Pukkelpop organisator Chokri Mahassine heeft op zijn beurt ook heel wat Belgische bands uitgenodigd. Donderdag mag de Nieuwe Lichting van Studio Brussel bestaande uit I Will, I Swear, St. Grandson en Zinger laten zien wat ze in huis hebben. LTGL, Mountain Bike, Nadiem Shah, the Neon Judgement, Pomrad, Residual Kid, Safi & Spreej, Zornik, Team William, TLP, Tout Va Bien, the Sha-La-Lee’s en Stuff. zijn de andere landgenoten voor dag één van Pukkelpop.

Vrijdag spelen Bony King, Billie, Faisal,Go March, King Hiss, Rhodes, Vuurwerk, Your Higness en zaterdag Alice on the Roof, Beauhause, Brutus, Michael Midnight voor volk en vaderland. De headliner voor de laatste dag is eveneens bekend. De experimentele rockers van Alt-J komen niet alleen naar Werchter maar vieren samen met Linkin Park, the Offspring, Jeugd van Tegenwoordig, Underworld, Ride en Tame Impala graag het verjaardagsfeestje mee in Kiewit.