We hebben het gisteren op 5 mei rustig aan gedaan en het oud nieuws een keer overgeslagen. Dat was ook wel nodig na een intensief weekendje met twee festivals en diverse liveshows. Je kunt uiteraard onze verslaggeving hierover uitgebreid teruglezen via de volgende linkjes: Groezrock vrijdag, Groezrock zaterdag, Neurotic Deathfest, Crippled Black Phoenix @ Nieuwe Nor en KoRn @ Klolgebouw.

Dour maakt line-up compleet

Na deze terugblik hebben we ook wel wat nieuws in te halen. Zo kwam Dour gisteren met de laatste nieuwe bevestigingen die de indrukwekkende line-up compleet hebben gemaakt. Onder andere Cypress Hill, Madlib, Within Temptation, Bonobo en Rykers kunnen we als nieuw noteren, naast bijvoorbeeld Channel Zero, Raekwon, Blood Red Shoes, Kaiser Chiefs en The Hives, die al eerder op de affiche prijkten. De volledige line-up vind je hier.

Nieuw album Rise Against

Rise Against (foto) kondigt nieuw album aan in een korte teaser op Facebook. De plaat zal nog deze zomer verschijnen, maar verder zijn er nog erg weinig details bekend over de opvolger van het in 2011 uitgebrachte ‘Endgame’.

Stream nieuw album The Black Keys

De nieuwe plaat van The Black Keys is in zijn volledigheid te beluisteren via een stream die door de band beschikbaar is gesteld. Turn Blue, de opvolger van het zeer succesvolle ‘El Camino’ (2011), is te vinden via deze link.

Overig nieuws in vogelvlucht

Into the Great Wide Open heeft de eerste acts bekend gemaakt met onder andere Daryll-Ann, Neneh Cherry, Damien Jurado, Unknown Mortal Orchestra en Hallo Venray.

Wil je nog dagkaarten voor de Pukkelpop vrijdag of zaterdag? Dan heb je pech, want die zijn helemaal op! Combitickets waren al langer uitverkocht.

Nirwana Tuinfeest in Lierop gaat er dit jaar een extra tweede podium bijzetten en heeft voor de mainstage Band of Skulls gecontracteerd.

De voorverkoop van Prince ging vandaag goed de mist in door een storing met een aantal banken. Daarom is de show nog niet uitverkocht. Voor het Ziggo Dome zijn nog zo’n 7.000 kaarten te verdelen die donderdag opnieuw in de verkoop gaan.

Slecht oud nieuws

Er was ook minder goed nieuws vandaag. Adele gaat naar verluid een nieuw album uitbrengen. We hadden u dit nieuws graag bespaard en vonden het na het enorm ‘overrated’ album 21 meer dan welletjes. Maar hey, don’t shoot the messenger… Dan krijgt u morgen weer nieuwe messages met nieuw oud nieuws…

funny-pictures-auto-adele-weight-467578