OAuthException: Error validating application. Application has been deleted.

Nadat Rock Am Ring opperhoofd Marek Lieberberg de dag opent met het nieuws dat het goed gaat met de 27 gewonden van het noodweer van de afgelopen nacht, wordt er op de Crater Stage afgetrapt met de blije punkrock van Zebrahead. De dag komt echter pas echt lekker op gang als de mannen van Royal Republic het podium van de Volcano Stage betreden. De vier heren uit Zweden maken er een heerlijk feestje van, maar worden helaas opgevolgd door een erg zwakke set van Interpol. De New Yorkers blijken totaal niet tot hun recht te komen op Rock Am Ring: de heren zijn tam, afstandelijk en statisch en bovendien zijn de vocals van frontman Paul Banks regelmatig vals en verkeerd getimed.

Cowbell, gitarriffs en monsterhits

Het dieptepunt van de dag laat zich gelukkig vlot opvolgen door het absolute hoogtepunt van de dag: Slash ft. Myles Kennedy. Ruim een uur lang entertaint de legendarische gitarist – ondersteund door de vocalen van een in topvorm verkerende Myles Kennedy – de enthousiaste menigte met een flinke dosis cowbell, dikke gitaarriffs en een viertal Guns N’ Roses songs – waaronder Night Train en You Could Be Mine.

Het rock ‘n’ roll niveau wordt ook later op de dag prima op peil gehouden met shows van We Are Harlot – dat zowaar een cover van Tie Your Mother Down ten gehore brengt; Kraftklub – dat het best samengevat kan worden als: de Duitse versie van The Hives.

Grijsgekleurde grungegodinnen

Waar Interpol in negatief opzicht verraste, doet L7 dat in positief opzicht. Dat de dames de afgelopen 18 jaar niet samen op een podium hebben gestaan, is er niet aan af te zien. De vier grungegodinnen uit LA mogen dan inmiddels grotendeels grijsgekleurde kapsels hebben, de kwaliteit en het tempo van de show heeft daar geen seconde onder te lijden. Uiteraard brengt het kwartet ook Fuel My Fire ten gehore en maakt daarmee direct de link met de hoofdact van de dag: The Prodigy.

Collectieve circlepit

Wie wil weten hoe het er uit ziet als 60.000 mensen tegelijk een epileptische aanval krijgen, is aan het goede adres bij de The Prodigy: ruim 75 minuten lang wordt er non-stop gedanst, gesprongen en geschreeuwd op clubhits als Voodoo People, Smack My Bitch Up en Firestarter. De heren uit Essex sluiten dag in stijl af – met een mix van zowel oud als nieuw materiaal – en toveren daarmee het veld bij de Volcano Stage om tot één grote, collectieve circlepit.

Last but not least

De dertigste jaargang van Rock Am Ring wordt vandaag afgesloten met onder meer Motörhead, Foo Fighters en Slipknot. De fotoreportage en recensie van de zondag zullen spoedig te vinden zijn op CounterCulture.nl en verspreid worden via onze Facebook pagina en Twitter account.