Afgelopen woensdag had de Melkweg twee bijzondere gasten in huis. In de grote zaal was Body Count te vinden, en in de kleine zaal We Are Harlot. De twijfel was groot, maar toch heeft Counter Culture gekozen om naar We Are Harlot te gaan. We Are Harlot heeft onlangs zijn debuut album uitgebracht en liet zo een degelijke indruk achter dat deze om een live ervaring vroeg. Voor wie niet bekend is met de band: We Are Harlot bestaat o.a. uit oud leden van Asking Alexandria (Danny Worsnop) en van Sebastian Bach (Jeff George). Deze keer maken de heren echter geen metal met veel scream en grunts, maar vooral een lekker potje rock en roll met clean vocals.

Bij binnenkomst in de kleine zaal van de Melkweg is het angstvallig stil. De zaal is voor nog geen 50% gevuld en toont weinig energie. Dit concert lijkt eigenlijk al een verloren zaak voordat de band op de planken staat. Erg zonde want deze band verdiend absoluut meer publiek. Zodra de band op komt lijkt er toch energie in de zaal te zijn. Iedereen duikt meteen naar voren zodra de band opkomt en ondanks dat de zaal maar half vol is, voelt deze toch gezellig druk. Zodra de band zijn eerste nummer inzet is het dan ook duidelijk dat We Are Harlot zich niets aantrekt van de half volle zaal. De energie spat van de band af en iedereen heeft het duidelijk naar zijn zin. Jeff gooit veel plectrums het publiek in, en de hele band geeft regelmatig fist bumps aan het publiek. Danny maakt veel praatjes met zijn publiek en geeft vocaal alles wat hij kan. Het duurt dan ook niet lang voordat de eerste pit gevormd is en er zelfs mensen de lucht in gaan. Zowel het entertainment als het muzikale niveau ligt deze avond hoog.

De sfeer is geweldig en de tijd vliegt dan ook voorbij. Bijna het hele album wordt gespeeld, en er wordt zelfs nog een cover gespeel van Tie Your Mother Down van Queen die het erg goed doet bij het publiek. Tegen het einde van de show geeft Danny aan dat ze niet terug zullen komen voor een encore. De reden is simpel: We spelen liever in 1 keer alles door in deze sfeer dan dat we eerst weer weg lopen om vervolgens er voor terug te komen. Aan het einde van de show is men dan ook voldaan en het enige commentaar wat echt gegeven kan worden over de show is de lengte van de show. Het optreden duurt slechts een klein uurtje, maar dat mag de pret niet drukken. We Are Harlot heeft laten zien dat ondanks de half gevulde zaal ze alles zullen geven voor hun fans.