Five Finger Death Punch is een radiovriendelijke Amerikaanse metalband. Voorgaande zin is al een recensie op zich, want je weet nu al precies wat je krijgt. Net als het gevaarlijk dreigt te worden, worden de schreeuwvocalen verruild voor clean vocals en worden zware riffs vervangen door catchy hooks. De genrefan weet nu al genoeg.

De band bewandelt geen nieuwe wegen op hun zesde studioalbum ‘Got Your Six’ en weet donders goed wat het publiek wil. Frontman Ivan Moody & co hebben goed geluisterd naar wat de concurrentie zo geliefd maakt(e). Als je de ‘groove’ van Pantera, de dynamiek van Linkin Park en verstaanbare schreeuwzang a la Corey Taylor van Slipknot in een blender zou gooien en het geheel zou aanvullen met een flinke dosis machismo ontstaat zoiets als Five Finger Death Punch.

Deze gasten presenteren zichzelf als een stel ‘bad asses’. Dat komt echter krampachtig over en resulteert in puberrebellie. De veelvuldig vuilbekkende frontman presenteert zichzelf als een emotioneel mannetje en wisselt tracks waarin hij zwelgt in zelfmedelijden af met nummers vol borstklopperij. Moody wil laten weten dat er met hem niet te spotten valt en gebruikt krachttermen om aan te tonen hoe stoer hij is. Een goed geplaatste krachtterm kan voor extra intensiteit zorgen, maar Five Finger Death Punch schiet zijn doel voorbij. Het overdadige gebruik van ‘fuck’ of ‘fucking’ zorgt ervoor dat de toch al niet zo interessante teksten nog zwakker overkomen. Dit is metal voor onzekere pubers die boos zijn op alles, maar niet weten waarom precies. Voor diepere inzichten moet je deze schijf dan ook niet luisteren.

‘Got Your Six’ is geen slecht album, maar de band doet niets nieuws en het ontbreekt hen aan een onderscheidend vermogen. Jammer, want nu wordt het vingerwijzen. Deze band roept vooral herinneringen op aan andere (lees: betere) bands zoals het eerder genoemde Pantera, Linkin Park en Slipknot. Moody is een verdienstelijk zanger en heeft een stel vakmannen om zich heen verzameld, maar hij heeft weinig nieuws te bieden. De liefhebber van goed gemaakte radiorock kan zijn of haar lol op met deze band. Muzikaal en vocaal gezien is er weinig mis met deze plaat. Op tekstueel en creatief vlak laat Five Finger Death Punch het echter afweten.

Dit is McMetal: Heerlijk om de lekkere trek te stillen, maar deze vette hap vult niet.

Vingerwijzen op zesde plaat Five Finger Death Punch
73%Totale score
Waardering gebruiker: (1 Stem)
100%

Over de auteur

Frank
Recensent #ROCK

Alweer 45 jaar geleden werd ik in Eindhoven geboren en ik ben – net als jij – dol op muziek. Vooral metal en indierock hebben mijn interesse.

Gerelateerde berichten