Hoorden we bij het uit Frankrijk afkomstige Monolithe in de afgelopen jaren nog zware Funeral Doom op hun The Great Clockmaker-saga, zo hoort dit nu tot de verleden tijd.

In December verscheen „Epsilon Aurigae”, het eerste van twee album die in de startblokken staan om te verschijnen, nummer 2, getiteld „Zeta Reticuli” zal over precies 6 maanden het daglicht zien.
Het „Epsilion Aurigae” album bevat maar 3 nummers van ieder exact 15 minuten, van deze 3 tracks is „TMA-0” een instrumentale track die voor mijn gevoel bij bijvoorbeeld 8 minuten ook zijn werk had gedaan. Maar als ode aan het 15 jarige bestaan van het Project/Band heeft men dus voor deze setting gekozen.

De openingstrack „Synoecist” laat direct horen voor welke kant men gekozen heeft, meer melodie en minder de zeer zware doom die men gewend is van deze Fransen. Zoals eerder vermeld is „TMA-0” een instrumentaal nummer, kwa opbouw en afwisseling niks mee maar de afwezigheid van de zang begint na een minuut of 6 wel aan je zenuwen te knagen. Hoogtepunt is voor mij persoonlijk „Everlasting Sentry” dat het laatste kwartier van dit album vult, een zeer afwisselde doom track met een paar briljante gitaar-riffs.

Zeker de moeite waard om eens te checken op bijvoorbeeld Spotify, helaas alleen op CD uitgekomen dus geen vinyl versie verkrijgbaar. We wachten vol spanning op „Zeta Reticuli”.

Monolithe, het eerste album in de nieuwe richting.
Monolithe, het eerste album in de nieuwe richting.70%
70%Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)
0%