Twee jaar geleden verscheen de EP ‘Immovable Object’ van de Belgische formatie Tangled Horns. Wij bespraken deze EP destijds in onze ‘Shorts’ rubriek. Een behoorlijk sterke en afwisselende EP van deze Antwerpenaars concludeerden we. Deze conclusie kunnen we zonder meer overnemen als het om de EP ‘Unstoppable Force’ gaat. ‘Unstoppable Force’ vormt samen met ‘Immovable Object’ een tweeluik. Een bijzonder sterk tweeluik dus.

‘Immovable Object’ bevatte de wat meer logge en zware muziekstukken. ‘Unstoppable Force’ daarentegen, de naam zegt het al, is een stuk energieker, meer up-tempo en agressiever dan haar voorganger. Dit begint al met opener ‘Momentum’. Een nummer wat lekker up-tempo begint en waaruit blijkt waarom de band langzamerhand een echte live favoriet aan het worden is.

Sterkhouder van de band is zanger Tim van de Plas. Want hoe strak en gedegen de band ook speelt, het is steeds weer Van de Plas die met de eer gaat strijken. Qua sound heeft de band op deze EP wel wat weg van My Sister’s Machine (een zwaar ondergewaardeerde grungeband uit Seattle van begin jaren ‘90). Het niveau van My Sister’s Machine wordt helaas nergens gehaald, maar eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat de Antwerpenaars wel tegen dat niveau aan hikken en er live misschien wel overheen gaan.

‘Unstoppable Force’ is dan ook een verplichte aanschaf voor iedereen die in de jaren ’90 in een houthakkershemd rondliep en/of zware gitaarmuziek een warm hart toedraagt.

Tangled Horns maakt met 'Unstoppable Force' tweeluik compleet
Score79%
79%Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)
0%