Foo Fighters is de eerste headliner van Pinkpop 2018. Dat maakt de organisatie van het festival vandaag bekend.

De band bracht onlangs het nieuwe album Concrete and Gold uit. Dat werd gevierd met een albumrelease in een heuse Foo Fighters pop-up pub en een concert in Londen, gepaard met enkele kleine shows elders in Europa. Komend voorjaar gaat de albumpromotie echt van start, met dus onder andere een show op Pinkpop. Daarmee maakt de band eindelijk de afzegging van 2015 goed, toen frontman Dave Grohl een paar dagen voor Pinkpop zijn been brak en noodgedwongen de tour moest staken.

Pinkpop 2018

Pinkpop 2018 vindt plaats op 15 t/m 17 juni op het festivalterrein Megaland in Landgraaf. De kaartverkoop start op zaterdag 24 februari, enkele dagen nadat in Paradiso tijdens de traditionele Pinkpop persconferentie het gros van de lineup bekend wordt gemaakt.