2017 is een mooi jaar voor DOOL. Ga maar na, we tellen een goed ontvangen debuutalbum ‘Here Now, There Then’ en talrijke puike shows in binnen- en buitenland. Ook vanavond in Poppodium Volt te Sittard geeft DOOL een puike show weg.

Teleurstellen doet ook het voorprogramma GOLD niet. Evenals DOOL zit GOLD in het occulte hardrock hoekje. Dat is ook te merken aan de enigszins diabolische podiumpresentatie van zangeres Milena Eva. Ware zij geen zangeres geweest, maar actrice, dan had ze zo gecast kunnen worden voor The Sinner. Jessica Biel eat your heart out! Milena wordt geruggesteund door een vijfkoppige band, bestaande uit een drummer, een bassist en maar liefst drie gitaristen. En deze gasten weten wel hoe je een fijne geluidsmuur kunt optrekken. Een gesneuvelde bassnaar gooit even roet in het eten, maar de draad wordt daarna nog net even iets feller opgepakt. Enige kanttekening die ik kan maken is dat het allemaal net iets te veel in hetzelfde tempo doordendert. Desalniettemin een perfecte opwarmer voor DOOL.

Dan DOOL. Aangezien de band pas één album uit heeft, passeert het gehele debuutalbum de revue. En dat is geen straf. Topnummers zoals als het lange ‘Vantablack’, ‘She Goat’, ‘Golden Serpents’, ‘Oweynagat’ en ‘The Alpha’ worden met veel passie en overgave gebracht. Zangeres/gitariste Ryanne van Dorst (voorheen Ella Bandita), bij het niet muziekminnend publiek vooral bekend van TV en/of als de ‘ex schoondochter’ van Patricia Paay, is goed bij stem en weet de snaren aardig te raken. Ook de rest van de band laat zich niet onbetuigd. Micha Haring geselt de drumvellen, JB van der Wal laat zijn bas vervaarlijk ronken en Reinier Vermeulen en Nick Polak zorgen samen met Ryanne voor het nodige gitaargeweld. In vergelijking met GOLD is DOOL een stuk minder ‘recht-toe-recht-aan’. De band wisselt rustige psychedelische momenten moeiteloos af met hardere stukken. Alles gaat vloeiend in elkaar over. Ook de cover van Killing Jokes ‘Love Like Blood’ mag er zijn. Jammer dat de band nog niet meer materiaal heeft, want dit optreden smaakte naar meer!