Begonnen als een bescheiden boerenfeestje, inmiddels uitgegroeid tot een van de meest gerespecteerde festivals van Nederland: de 42e editie van Paaspop staat op het punt van beginnen. Counter Culture is er drie dagen bij en gaat langs zoveel mogelijk artiesten, met daarbij natuurlijk de nadruk op de gitaar. Welke gitaarbands mag je dit weekend nou echt niet missen in Schijndel? Een klein overzicht.

Avatar (Vrijdag / 20:30 – 21:30)

Ben je bang voor clowns? Krijg jij slapeloze nachten van Pennywise? Dan moet je zeker wegblijven bij de freakshow van Avatar. Kun je wel tegen een geintje en een ballonnetje, dan gaat deze maffe clownsbende uit Zweden ongetwijfeld voor jou een stevige muzikale middag verzorgen.

Black Label Society (Zondag / 22:45 – 23:45)

Oordoppen in de aanslag, want harder ga je ze deze Paaspop niet krijgen. Black Label Society is een metalband pur sang en gaat ongetwijfeld voor een vrachtwagenlading aan riffs zorgen. En zeg nou zelf, wie laat nou de kans lopen om meestergitarist Zakk Wylde, bekend van Ozzy Ozbourne, op een festival als Paaspop met eigen ogen te aanschouwen?

DeWolff (Vrijdag / 16:30 – 17:30)

We zeggen het nog maar een keer: DeWolff is een van de beste, zo niet de beste band van Nederland. Deze jongens zijn nog geen 25 of hebben al een platenkast waar menig volwassen band jaloers op kan zijn. Niet te stoppen, zijn deze gozers. Inmiddels putten ze ook uit meerdere genres dan alleen psychedelica, ook blues, soul en jazz komen langs in hun repertoire. Verplichte kost voor de echte muziekliefhebber.

Frank Carter & The Rattlesnakes (Zondag / 18:45 – 19:45)

Een showentertainer om van te houden. Deze man mag je echt niet missen. Wie Gallows ooit live heeft gezien, weet wat voor knotsgekke capriolen Frank Carter op het podium uithaalt. Tijdens zijn energieke shows is hij werkelijk niet stuk te krijgen. Reken maar op woeste circlepits op Paaspop, met Frank Carter in het oog van de storm. Doet ‘ie gewoon!

Iggy Pop (Zondag / 21:45 – 22:45)

Is dit de grootste naam die Paaspop ooit heeft binnengehengeld? Wat ons betreft wel. Een levende legende strijkt straks gewoon neer in Schijndel, het is bijna niet te geloven. Niet voor niets wordt deze man, de geweldige Iggy Pop, The Godfather Of Punk genoemd. Dat wordt zonder meer een legendarisch optreden in de hoofdtent op Paaspop, met classics als I Wanna Be Your Dog, The Passenger en Lust For Life die uit volle borst mee zullen worden geschreeuwd. Wij kunnen niet wachten.

Jeremy Loops (Zaterdag / 19:30 – 20:30)

De naam Jeremy Loops geeft al een hoop prijs. Loop pedaaltje, aparte muziek, maar deze super vrolijke Zuid-Afrikaanse man gaat zorgen voor een feestje zorgen dat je niet snel zult vergeten.

Orange Goblin Zaterdag / 23:15 – 00:15

Je hebt vies, smerig en je hebt Orange Goblin. Deze Britse bluesy stonermetalband grossiert in loodzware riffs die tegelijkertijd lekker als smerig aanvoelen. Psychedelische rock van de bovenste plank, en een mooie manier om de Paaspopzaterdag in stijl af te sluiten.

The Bloody Beetroots (Vrijdag / 22:30 – 23:30)

Daar zijn ze weer. Paaspop en The Bloody Beetroots, het zou een perfect huwelijk kunnen zijn. Schijndel houdt van deze beesten en zij houden van Schijndel. The Bloody Beetroots zien wij als de metalkoningen van de elektronische muziek. Op perfecte wijze weten wij rock en electro met elkaar te vermengen om iedereen van voor tot achter te laten springen. De Phoenix staat heel wat te wachten dit weekend…

Triggerfinger (Zondag / 17:45 – 18:45)

Triggerfinger behoeft eigenlijk geen verdere introductie. Dit Vlaamse rockmonster heeft een uitzonderlijk goede livereputatie, al waren we niet zo heel gecharmeerd van hun laatste optreden in de 013. We gaan er maar voor het gemak van uit dat ze een slechte avond hadden, en dat ze op Paaspop zich revancheren met een knallende show. Zoals we van deze coole heren gewend zijn. All this dancin’ around!

VUUR (Vrijdag / 18:30 – 19:30)

De koningin van de Nederlandse metal. Zo wordt Anneke van Giersbergen ook wel genoemd. De Brabantse is geen onbekende op Paaspop, maar met haar nieuwe band VUUR gaat ze debuteren in Schijndel. Eindelijk zit Anneke weer in een echte metalband, waar haar prachtige sprookjesstem toch het beste tot zijn recht komt. En ook niet belangrijk is Anneke omringd door misschien wel de beste metalgitaristen van Nederland. VUUR is klaar om de nieuwe Phoenix volledig in te pakken!