Hè hè, eindelijk is de lente begonnen. Het is april en dat betekent dat de festivals eraan komen! Maar voordat artiesten echt het festivalseizoen in duiken, hebben velen in april nog eigen concerttours op de planning staan. En wij hebben weer een aantal shows geselecteerd waar jij echt nog even bij moet zijn. Van britpopheld Noel Gallagher en zijn High Flying Birds tot de integere Justin Nozuka: dit zijn onze tips voor de maand april!

Fall Out Boy (AFAS Live Amsterdam, 4 april)

De emorockers van Fall Out Boy begonnen ooit als poppunkbandje in thuisstad Chicago. Inmiddels heeft de band een grootse electropoprocksound ontwikkeld, dat ook op nieuw album M A N I A de boventoon voert. Of je nu komt voor het nieuwe materiaal of de oude classics, in AFAS Live gaan we op 4 april allemaal “down, down in an earlier round”!

Of Mice & Men (Melkweg Amsterdam, 6 april)

Veel bands komen het vertrek van hun geliefde zanger nooit echt te boven. Maar Of Mice & Men is niet zoals de meeste bands. Frontman Austin Carlile moest om gezondheidsredenen stoppen met de band, maar Of Mice & Men gaat onvermoeibaar door met bassist Aaron Pauley op zang. Begin dit jaar kwam nieuwe plaat Defy uit: een duidelijke voorbode van een kneiterharde avond in Amsterdam!

Therion (013 Tilburg, 7 april)

De Zweedse band Therion, onder leiding van de eigenzinnige multi-instrumentalist Christofer Johnsson, gaat al zo’n dertig jaar mee en het oeuvre bestaat inmiddels uit 16 platen. Toch hebben fans maar liefst 8 jaar moeten wachten op echt nieuw materiaal. Dit jaar zag Beloved Antichrist gelukkig eindelijk het levenslicht: reden voor een feestje in Tilburg!

Justin Nozuka (013 Tilburg, 10 april)

De Japans-Amerikaanse zanger Justin Nozuka bracht al op 19-jarige leeftijd zijn debuutalbum ‘Holly’ uit, een ode aan zijn moeder. Het bracht de jonge zanger reeds naar grote festivals als Pinkpop en Main Square. Tegenwoordig durft hij met zijn akoestische folkrock wat meer te experimenteren: emotionele muziek zonder overbodige franjes die de luisteraar weet mee te slepen. En dat brengt ook hem naar de Tilburgse 013 in april.

Primordial (013 Tilburg, 13 april)

En ja hoor, ook op 13 april zijn er weer leuke dingen te doen in 013: Primordial heeft hard gewerkt aan een nieuw album en dat komt de band ten gehore brengen in Tilburg. Ze worden deze avond bijgestaan door de Finse Pagan-metal formatie Moonsorrow en de Duitse Black-metal band Der Weg Einer Freiheit. Het belooft een lekker avondje headbangen te worden!

The Academic (Bitterzoet Amsterdam, 15 april)

De Ierse band The Academic tourde al met onder andere The Strokes en Twenty One Pilots. En dat is ook een beetje waar hun sound ligt: catchy indiepop vol grootse refreinen, stuwende drums en lekkere gitaarpartijen. Op Spotify gaat de band als een speer, dus check deze vier schoolvrienden in het intieme Bitterzoet nu het nog kan!

Arcade Fire (Sportpaleis Antwerpen, 19 april)

Arcade Fire is geen alledaagse band, dat moge duidelijk zijn. De groep rond Win Butler en zijn echtgenote Régine Chassagne staat al meer dan 10 jaar garant voor spectaculaire liveshows waarbij een beetje theater niet geschuwd wordt. Eén van de meest energieke en vernieuwende bands van het moment geeft op 19 april acte de présence in Antwerpen.

METZ (Paradiso Noord, 19 april)

Zin in een lekkere bak gitaarherrie? Overweeg eens om naar een concert van METZ te gaan. De Canadese noiserockband vormde in 2008 en bracht vier jaar later hun debuutalbum uit. Vanaf dat moment ging het snel en werd het trio een absolute must-see live act. Deze maand reist het luidruchtige gezelschap af naar Paradiso Noord.

Noel Gallagher’s High Flying Birds (AFAS Live Amsterdam, 19 april)

Vorige maand mochten we al genieten van Liam Gallagher in AFAS Live. Op 19 april staat zijn broer, ex-medebandlid en beruchte aartsrivaal Noel Gallagher met zijn High Flying Birds op dezelfde planken in Amsterdam Zuid-Oost. Verwacht een prima uitsnede van zijn drie soloalbums en natuurlijk het allerbeste van Oasis. Deze britpopheld mag je echt niet missen!

AWOLNATION (Melkweg Amsterdam, 20 april)

“SSSSAIL!!!!” Wie kan zich deze monsterhit nu niet herinneren? Het kostte Aaron Bruno, alias AWOLNATION, een paar muzikale projecten (Home Town Hero, Under the Influence of Giants) om door te breken, maar met ‘Sail’ staat hij voor altijd in het geheugen van muziekliefhebbers gegrift. Op 20 april komt hij de ene na de andere dansvloervuller de Melkweg in slingeren.

Verder zijn er natuurlijk ook nog een aantal reeds uitverkochte shows waar je als gelukkige kaartbezitter van kunt genieten, zoals Frank Carter & The Rattlesnakes (Melkweg Amsterdam, 2 april), The Streets (Melkweg Amsterdam, 12 april) Macklemore (AFAS Live Amsterdam, 15 april). Welke concerten ga jij bezoeken deze maand? Laat het ons weten via Facebook of Twitter!