De progressieve metalband Dream Theater treedt deze zomer definitief niet op in Nederland. Dat heeft een woordvoerder van het Duitse poppodium Turbinenhalle in Oberhausen van het management van de band vernomen. Nederlanders die de vaandeldragers van de progmetal alsnog aan het werk willen zien, kunnen het beste de show in Oberhausen uitkiezen.

Dream Theater staat deze zomer op tal van festivals en openluchtplaatsen in Europa, maar slaat verrassend genoeg Nederland over. En dat is saillant: want de afgelopen decennia hebben Nederland en Dream Theater altijd een goede band gehad. Om welke reden de band niet in ons land staat is onduidelijk, maar mogelijk heeft het met de problemen rondom de line-up van FortaRock te maken.

In Amerika speelde Dream Theater haar magnum opus Metropolis: Scenes of a Memory integraal, aangevuld met liedjes van de nieuwe plaat Distance over Time. Voor de Europese festivals kiest de band een andere setlist vanwege de kortere speelduur. Voor de show in Oberhausen nemen de Amerikanen support-acts Ghost Iris, Last Temptation en Red’s Cool mee.

Het concert van Dream Theater in Oberhausen is op zaterdag 15 juni. Kaarten zijn hier verkrijgbaar.