Een goede openingszin is essentieel voor een goede recensie, maar dit is geen goeie openingszin, dus laten we dan maar gewoon de gitaarmuziek voor zichzelf laten spreken.

Bekijk onze fotoreportage van de openingsdag van Rock Am Ring 2019 op onze facebook pagina.

Aan gitaarmuziek gelukkig geen gebrek op Rock Am Ring, zo laat de splinternieuwe Amerikaanse supergroep Deadland Ritual bij de aftrap van de openingsdag meteen blijken. Na een halfuur rocken wordt het stokje doorgegeven aan Arejay Hale die met zijn XL-drumstokken en XL-drumskills met kop en schouders boven zijn bandleden uitsteekt en samen met zijn zus de kortpittigkapselrock van Halestorm een scherp randje geeft.

Dat scherpe randje ontbreekt even later helaas als de grungerockers van Alice In Chains hun mix van nieuw Rainier Fog materiaal en greatest hits ten gehore brengen. Hoe solide de muzikale kunsten van de band uit Seattle ook zijn, overtuigen doen ze helaas niet.

Laat dat overtuigen maar over aan de nieuwe Mick Jagger – Matt Schultz – en zijn Cage The Elephant, die moeten opboksen tegen de clash met Slash & Myles Kennedy op de Volcano stage, maar met speels gemak een erg vermakelijke show neerzetten die zeker niet onderdoet aan de concurrentie op het hoofdpodium.

Aan concurrentie, clashes en keuzestress geen gebrek op de openingsdag. Waar Cage the Elephant moest concurreren met Slash, deed Kvelertak dat met zowel Foals als Smashing Pumpkins en Beartooth met Tool.

Wie de knopen durfde door te hakken en koos voor de Volcano stage, kreeg een oerdegelijk gepoft aardappeltje geserveerd op een bedje van Smashing Pumpkins. Om vervolgens weggeblazen te worden door zowel de wind als een 90 minuten lange proeverij van progressieve perfectie door het artistieke ensemble van Tool.

Op het programma voor de tweede dag van Rock Am Ring staan onder meer Trivium, Dropkick Murphys, Sabaton en Slayer. Onze reportage van de zaterdag zal zondagmiddag verschijnen op counterculture.nl en facebook.