Het is juni en het lijkt wel of de zomer gelijk is begonnen! Op deze zonnige eerste dag van juni presenteren we weer een nieuwe lijst met concerttips. De komende maand kun je natuurlijk genieten van de toffe grote festivals, maar ook in de zalen valt er genoeg te zien. Het begint vanavond al goed met Eagles in de Ziggo Dome. Ook is het emo-powerhouse Taking Back Sunday weer in het land en we sluiten de maand dansend af met de Zweedse indiepopkoningin Robyn. Dit zijn onze tips voor de maand juni!

Eagles (Ziggo Dome Amsterdam, 1 & 3 juni)

De Eagles behoeven eigenlijk geen introductie. Don Henley, Joe Walsh en Timothy B. Schmit, met Vince Gill en Deacon Frey – gaan op tournee met een greatest hits show en doen daarbij twee keer de grote Ziggo Dome aan. Hoewel Henley, inmiddels 71 jaar, het laatste originele bandlid is, klinken de Eagles als vanouds ultrastrak. De band heeft meer dan 150 miljoen albums verkocht, zes nummer 1 albums gescoord en het onverwoestbare ‘Hotel California’ staat al sinds de geboorte van de Top 2000 steevast in de top drie (waarvan twee keer op nummer 1). Voor beide shows in Amsterdam zijn nog een handjevol kaarten beschikbaar, mis het niet!

Tickets 1 juni
Tickets 3 juni

Whitesnake (013 Tilburg, 12 juni)

Here they go again, maar niet on their own, want op woensdag 2 juni zullen de hardrockveteranen van Whitsnake spelen voor een paar duizend fans in de Main Stage van de Tilburgse 013. Tijdens de laatste tour, twee jaar geleden, gingen er geruchten dat het de laatste tour zou zijn voor zanger David Coverdale. Niets blijkt minder waar: Coversale is er gewoon nog bij, er is nieuwe muziek en de Whitesnake-machine draait als nooit te tevoren. Tijdens deze ‘Flesh & Blood’ World Tour hoor je nieuw materiaal en natuurlijk de oude hits, met bovendien een extra feestelijk randje: dit jaar bestaat Whitesnake 40 jaar!

Tickets

Trivium (TivoliVredenburg Utrecht, 16 juni)

Trivium combineert metalcore, melodieuze deathmetal en thrashmetal tot een volstrekt eigen sound. En met een nieuwe drummer in de formatie heeft de groep een extra peper in de reet gekregen. De band komt trouwens niet alleen: ook de Britse metalcoreformatie While She Sleeps is van de partij, evenals de Amerikaanse hardcorepunk/thrashmetalband Nightmare Logic. Als dat geen lekker harde metalpackage is weten wij het ook niet meer.

Tickets

Lamb of God (013 Tilburg, 18 juni)

Lamb of God keert terug naar 013! Met 20 jaar ervaring op zak heeft deze band een fijne balans weten te vinden tussen metalcore, deathmetal, thrash en groove metal. Lamb of God heeft nog nooit een slecht album gemaakt en ook live staan de mannen garant voor een overweldigend sterke show. Dit concert in Tilburg is de enige Nederlandse show die de band geeft, dus wie de cirkelpit in wil bij Lamb of God zal dat, geheel op eigen risico natuurlijk, moeten doen in Tilburg op dinsdag 18 juni. “Destroy yourself, see who gives a fuck!”

Tickets

Godsmack (013 Tilburg, 19 juni)

Een dag na Lamb of God staat er in diezelfde 013 weer een Amerikaanse metalband met een religieuze verwijzing in zijn naam: Godsmack. Ook deze band bestaat al meer dan twee decennia en serveert een ongenadig potje spierballenmetal. In thuisland de Verenigde Staten is de groep mateloos populair, maar ook in Nederland hebben ze een trouwe schare fans. De band speelde in maart nog in een uitverkochte Melkweg, en dat moet naar meer hebben gesmaakt, want slechts twee maanden later probeert Godsmack het in een grotere zaal in Tilburg!

Tickets

Phil Collins (Goffertpark Nijmegen, 20 juni)

Naar eigen zeggen kan ‘ie niet dansen, maar zingen en muziek maken kan hij op z’n zachtst gezegd behoorlijk goed: Phil Collins! Hij heeft meer UK Top 40-singles dan iedere andere artiest uit de jaren tachtig gescoord, zowel solo als met zijn voormalige band Genesis. Wacht dacht je van ‘In the Air Tonight’, ‘You Can’t Hurry Love’ of ‘Against All Odds’? Of misschien ‘Another Day in Paradise’, ‘You’ll Be In My Heart’ of ‘I Can’t Stop Loving You’? Met zo’n oeuvre is met pensioen gaan bijna misdadig, en dat heeft Collins zelf ook begrepen: “I thought I would retire quietly, but thanks to the fans, my family and support from some extraordinary artists, I have rediscovered my passion for music and performing.” Op 20 juni staat hij in het Goffertpark in Nijmegen!

Tickets

Taking Back Sunday (Melkweg Amsterdam, 23 juni)

Taking Back Sunday heeft zich sinds de doorbraak aan het begin van de jaren 2000 ontwikkeld van een angsty emopunkbandje tot een gerenommeerde alternatieve rockband die muzikaal ergens tussen Brand New, Jimmy Eat World en The Gaslight Anthem in hangt. Deze show in de Oude Zaal van de Melkweg staat geheel in het teken van het twintigjarig bestaan van de band, dat gepaard ging met de release van het compilatiealbum Twenty. Van ‘Cute Without the ‘E’ (Cut from the Team)’, en ‘MakeDamnSure’ tot ‘Liar (It Takes One to Know One)’ en ‘Tidal Wave’: op 23 juni hoor je alle hoogtepunten uit de rijke carrière van Taking Back Sunday!

Tickets

La Dispute (Melkweg Amsterdam, 24 juni)

En dan blijven we even hangen in dezelfde zaal, want op 24 juni speelt La Dispute in de Melkweg. Deze Amerikaanse posthardcoreband doet denken aan At the Drive In en Refused en is hard op weg om binnen hun genre net zo geliefd te worden. De vijf vrienden uit Grand Rapids, Michigan, hebben sinds hun inceptie in 2007 continu dijken van albums afgeleverd. Bovendien staat de groep bekend om hun allesvernietigende liveshows. Ben je een beetje into het betere beukwerk? Dan mag je dit concert niet aan je voorbij laten gaan.

Tickets

Billy Corgan (TivoliVredenburg Utrecht, 25 juni)

Op 11 juni staat de klassieke grungerockband The Smashing Pumpkins in een uitverkocht AFAS Live. Frontman Billy Corgan doet er echter nog een schepje bovenop en geeft tijdens deze Europese tour ook soloconcerten. En wel op een erg mooie locatie: de Hertz van TivoliVredenburg, een relatief intieme zaal specifiek gericht op akoestische muziek. Tijdens dit concert hoor je veel klassiekers van de Pumpkins, maar ook nummers van Corgans zijproject Zwan en materiaal van zijn twee soloalbums in uitgeklede versie. Een bijzondere aangelegenheid die voor fans een absolute must is!

Tickets

Robyn (AFAS Live Amsterdam, 26 juni)

De Zweedse zangeres Robyn tikt pas net de 40 jaar aan, maar is toch al bezig aan haar derde decennium als tourend zangeres. En ze wist ieder van die decennia wel minstens één enorme hit te scoren. In de jaren ’90 was het ‘Show Me Love’, in de zeroes waren het ‘Keep This Fire Burning’, ‘Handle Me’ en ‘With Every Heartbeat’ en in de jaren ’10 zijn het ‘Dancing On My Own’, ‘Do It Again’ (met Röyksopp), ‘Missing U’ en ‘Honey’. Die laatste twee zijn afkomstig van Honey, haar eerste album in acht jaar tijd en volgens critici een van de beste platen van 2018. Robyn mag inmiddels de absolute koningin van de alternatieve pop genoemd worden, en dat komt ze onderstrepen met haar grootste show in Nederland tot nu toe: op 26 juni in AFAS Live!

Tickets

Tja, en ook in juni zijn er weer veel shows die allang zijn uitverkocht. Voor bijvoorbeeld Tool (Ziggo Dome Amsterdam, 19 juni), Rammstein (De Kuip Rotterdam, 25 juni), The Fever 333 (Patronaat Haarlem, 26 juni) en Wolfmother (Doornroosje Nijmegen, 26 juni) zul je je geluk moeten beproeven op Ticketswap (maar let op: ook hier zijn oplichters actief). Welke concerten ga jij bezoeken deze maand? Laat het ons weten via Facebook of Twitter!