En toen was het alweer maart! Deze maand zit barstensvol lekkere concerten en het festivalseizoen wordt zelfs al afgetrapt. Heb je al last van keuzestress? Geen nood, wij hebben namelijk weer een aantal shows geselecteerd waar jij echt nog even tickets voor moet scoren. Wat dacht je bijvoorbeeld van de legendarische Steven Wilson? Of juist de aanstormende talenten van Waterparks? Dit zijn onze tips voor de maand maart!

Brian Fallon & The Howling Weather (Melkweg Amsterdam, 6 maart)

Brian Fallon leverde pas geleden nog een fijne tweede plaat af, en die komt hij op 6 maart promoten in een uiterst intieme setting in de Melkweg, met zijn The Howling Weather als begeleidingsband. Fallon is een echte showman die met zijn folky rootsrock de Melkweg komt betoveren. Als kers op de taart neemt hij ook nog eens zijn goede vriend Dave Hause mee. Feest!

At the Drive In (013 Tilburg, 7 maart)

“This station is now…. operational!” Sinds 2016 is de legendarische post-hardcoreformatie At the Drive In inderdaad weer helemaal operationeel, inclusief nieuw materiaal. Na optredens in de Melkweg en op Lowlands komen de Amerikanen naar de 013 om daar de boel af te breken. Deze band moet je een keer meegemaakt hebben!

Steven Wilson (AFAS Live Amsterdam, 7 maart)

Prog-grootheid Steven Wilson creëert al sinds eind jaren tachtig ambitieuze, dromerige composities die zwaar leunen op Pink Floyd, Van Der Graaf Generator en Yes. Naast een solocarrière leidt de Britse multi-instrumentalist ook de bands Porcupine Tree en No-Man. Een briljante muzikant die doorgaans onvergetelijke optredens geeft.

The Australian Pink Floyd Show (013 Tilburg, 10 maart)

Pink Floyd mag dan niet meer bestaan, maar met The Australian Pink Floyd Show kom je toch wel erg in de buurt. De groep wordt gezien als veruit de beste Pink Floyd tribute band. Op 10 maart strijkt het Australische gezelschap weer eens neer in 013. Dat wordt een mooie zaterdagavond!

Waterparks (Dynamo Eindhoven, 13 maart)

Als er een band ongelofelijk booming is in poppunkland, is het wel Waterparks. De jonge honden uit Houston, Texas hadden met Double Dare al een heerlijke debuutplaat op zak en met opvolger Entertainment lijkt de doorbraak dichterbij dan ooit. De show in Dynamo moest wegens een hele voorspoedige ticketverkoop al verplaatst worden naar de grote zaal, dus wacht niet te lang!

Tonight Alive (Melkweg Amsterdam, 16 maart)

Tonight Alive, oorspronkelijk een female fronted poppunkband à la Paramore en We Are the In Crowd, liet zich op hun laatste album flink beïnvloeden door synthpopmuziek en dat kwam de Australische band op aardig wat kritiek te staan. Gelukkig horen we de heren en dame op hun nieuwste singles ‘Temple’ en ‘World Away’ weer lekker rocken. Dat belooft veel goeds voor het nieuwe materiaal dat op 16 maart in de Melkweg gepresenteerd wordt!

Gregory Porter (Carré Amsterdam, 19, 20 en 21 maart)

Tijdens eerdere concerten hing iedereen aan de lippen van Gregory Porter. En dat is ook niet vreemd. Met zijn hartverwarmende soulstem brengt de grote vriendelijke reus meeslepende, ontroerende en ook opbeurende jazz. De concerten die hij in maart geeft staan in het teken van zijn nieuwste plaat Nat King Cole & Me: een persoonlijk eerbetoon aan de legendarische zanger die van grote invloed was op Porter zelf.

Heaven Shall Burn (TivoliVredenburg Utrecht, 20 maart)

De Duitse metalcoreband Heaven Shall Burn is niet bang om maatschappelijke kwesties aan te kaarten. De band maakt sociale ongelijkheid bespreekbaar, en komt dat in maart in de Ronda van TivoliVredenburg doen. En om de package nog even extra hard te maken, zijn August Burns Red, Whitechapel én In Hearts Wake ook uitgenodigd!

Thirty Seconds to Mars (Ziggo Dome Amsterdam, 20 maart)

De afgelopen jaren was het behoorlijk stil rond Thirty Seconds to Mars. Frontman Jared Leto richtte zich namelijk even op zijn (eveneens enorm succesvolle) acteercarrière. Toch zal in april het langverwachte vijfde studioalbum van de rockband verschijnen. “Mars is coming”, en letterlijk ook, want op 20 maart is Thirty Seconds to Mars te zien in de Ziggo Dome!

Netsky (013 Tilburg, 24 maart)

And now for something completely different: bij Counter Culture zijn we ook niet vies van een beetje dance! Netsky is in korte tijd heer en meester geworden van de new skool drum and bass, gemengd met allerlei andere elektronische genres. Op 24 maart gaat het in 013 helemaal los met hits als ‘Rio’ en ‘Love Has Gone’!

Verder zijn er natuurlijk ook nog een aantal reeds uitverkochte shows waar naar uitgekeken kan worden, zoals Franz Ferdinand (TivoliVredenburg, 3 maart), Liam Gallagher (AFAS Live, 8 maart) en Editors (Ziggo Dome, 27 maart). Welke concerten ga jij bezoeken deze maand? Laat het ons weten via Facebook of Twitter!