Oktober eindigde héél lekker met de aankondiging van de reünie van emogoden My Chemical Romance, en november begon héél lekker met de aankondiging dat ook de helden van Rage Against The Machine weer bij elkaar komen. Het begin van een waanzinnig muzikale maand, waarin veel toffe shows al zijn uitverkocht maar wij alsnog een paar leuke tips voor je hebben. Van PUP tot Blood Red Shoes en Vampire Weekend, dit zijn onze livetips voor de maand november.

PUP (Melkweg Amsterdam, 6 november)

Pathetic Use of Potential, beter bekend als PUP, is met de stip de leukste skatepunkband van de afgelopen jaren. Een lekkere, oprechte bak herrie regelrecht uit Canada, dat een droomstart kende bij het legendarische punklabel SideOneDuymmy Records en inmiddels bij Rise Records een gevestigde naam is. Op het nieuwe album Morbid Stuff ragt het kwartet er weer vrolijk op los. En op 6 november wordt de Oude Zaal van de Melkweg even verbouwd door deze gasten!

Tickets

Blood Red Shoes (Doornroosje Nijmegen, 10 november)

Het Britse duo Blood Red Shoes timmert al sinds 2004 aan de weg met hun door punk & grunge geïnspireerde rock. En met succes, het duo heeft de hele wereld rondgereisd. Met wat vallen en opstaan ‘on the road’ is er nu een splinternieuw album, Get Tragic. Hiermee keert de band na hun optreden in 2008 weer terug naar Nederland. De concerten in Amsterdam en Tilburg zijn al helemaal uitverkocht, maar je kunt nog naar Nijmegen!

Tickets

Electric Six (TivoliVredenburg Utrecht, 14 november)

Danger, danger! Electric Six komt weer naar Utrecht! De knotsgekke Amerikanen ken je van de megahits ‘Danger! High Voltage’ en ‘Gay Bar’. Bijna jaarlijks maakt de band wel een stop in Nederland en op 14 november is de Domstad aan de beurt. Dompel je onder in de grenzeloze mix van rock, punk, disco, new wave en metal voorzien van dolkomische lyrics en gimmicks.

Tickets

Vampire Weekend (AFAS Live, 19 november)

Toen mede-oprichter Rostam Batmanglij in 2016 Vampire Weekend verliet, zat de band even flink met de handen in het haar. Maar de groep kwam, zag en overwon: hun nieuwste album Father of the Bride werd een commercieel en kritisch succes en bracht de band deze zomer al naar het hoofdpodium van Down the Rabbit Hole. Dit najaar volgt dus nog een headlinetour en daarbij doet de band ook AFAS Live aan! Geniet van classics als ‘A-Punk’ en ‘Oxford Comma’, maar ook de topnummers van Father of the Bride!

Tickets

Halestorm (AFAS Live, 20 november)

Female fronted rock? Hell yes, daar hebben we sowieso meer van nodig. En zeker als het zo lekker kan klinken als Halestorm. In nog geen tien jaar tijd zijn ze uitgegroeid van het spelen in kleine clubs naar het uitverkopen van grote zalen over de hele wereld. De band won met ‘Love Bites (So Do I)’ in 2013 al een Grammy en ook voor de aankomende Grammy’s is de band weer genomineerd. Vuisten in de lucht en gaan!

Tickets

The Libertines (TivoliVredenburg Utrecht, 20 & 21 november)

De Britse muzikant Peter Doherty heeft vele muzikale projecten, maar The Libertines is daarvan toch echt wel de fijnste. Zijn dynamiek met co-frontman Carl Barât dreef de twee, en daarmee de hele band, tot het absolute uiterste: van grote creatieve hoogten met geniale garagepunkliedjes tot diepe dalen met hele dikke ruzies onderling. Momenteel zit de band weer op een hoogtepunt, want er komt een nieuw album aan én de band is twee avonden te zien in de Ronda van TivoliVredenburg!

Tickets

Underworld (Ziggo Dome Amsterdam, 23 november)

Bijna 40 jaar na oprichting is de Britse danceformatie Underworld groter dan ooit. En daarom trekt het duo bestaande uit Karl Hyde en Rick Smith deze maand naar de Ziggo Dome voor hun grootste headlineshow in Nederland tot nu toe. Het concert staat in het teken van het nieuwe album DRIFT SONGS en vormt het slotstuk van hun jaar durende DRIFT-project. Tijdens deze show speelt Underworld de gehele avond live, van deuren open tot middernacht, en bouwt de live-innovaties verder uit die ze de afgelopen tijd hebben getest op opvallende locaties zoals de fietstunnel onder het Rijksmuseum, intiem in de Marktkantine en de inmiddels legendarische show in het Londense Alexandra Palace in 2017.

Tickets

Naar welke concerten ga jij deze maand? Laat het ons weten via Facebook of Twitter!