Het Tilburgse poppodium 013 raast als een sneltrein door het concertseizoen. In de zomermaanden staat er weer een hoop moois op het programma in een van de leukste poppodia die ons land rijk is. Een overzicht (bron 013.nl):

Incubus (20 juni):
Incubus is een van de grootste namen in het hedendaagse rockcircuit en wordt in één adem genoemd met bands als Korn, Deftones en Limp Bizkit. Begonnen als een bijna funky nu-metal crossover band, zijn ze via juweeltjes als ‘Make Yourself’, ‘Morning View’ en ‘A Crow Left Of Murder’ uitgegroeid tot een volwaardige rockband die meedoet in de absolute toplaag. Incubus werd begin jaren ’00 een van de populairste alt-metalbands en onderscheidde zich van het drukke veld door onvermoeibaar toeren en een breed muzikaal palet. Met een veelzijdige mix van heavy metal, funk, jazz, hiphop, techno, post-grunge en alternatieve rock deed de band zijn intrede in de mainstream met hun derde album ‘Make Yourself’. En tot op de dag van vandaag zet de formatie uit Californië hun heerschappij voort. Vergeet die stoffige discman, Incubus neemt je live mee op een tripje naar de 00’s. Mis dit niet!

Airbourne (28 juni):
Airbourne keert terug naar 013! De Autralische formatie is een rechttoe rechtaan rockband die duidelijk in de voetsporen treedt van de pubrock- en HARDRAAAAWK-legendes zoals AC/DC, The Angels en Rose Tattoo. Vier jongens die niets liever doen dan de meest vuige rock ‘n’ roll spelen die je doet wanen in de jaren ’70 en ’80. En hoe toepasselijk dat de nieuwste plaat ‘Boneshaker’ volledig werd opgenomen op de rafelige, vintage apparatuur van de legendarische Studio A: Nashville’s meest gewaardeerde creatieve hub. Airbourne liet onlangs, als special guest van Iron Maiden, de glorie van rock ‘n’ roll herleven in het Gelredome met een in-your-face performance en onuitputtelijke energie. Ook deze avond zullen de decibellen pieken in de gevarenzone, maar hé… It’s All for Rock ’n Roll!

Russian Circles (6 augustus):
Russian Circles, het driekoppig post-rock/post-metal trio uit Chicago, keert terug naar Tilburg met hun epische, uitgestrekte heavy metal. Russian Circles staat bekend om hun indrukwekkende liveshows, waaronder de imposante performance in onze Main tijdens Roadburn 2022. De formatie creëert een complex, maar vernieuwend geluid, van opzwellende gitaren, stuwend drumwerk en zware baslijnen. Met het veelbelovende debuut ‘Enter’ uit 2006 werd de groep dan ook een van de toonaangevende post-metal acts van de daaropvolgende jaren, met ambitieuze full-lengths als ‘Empros’ en ‘Guidance’. In 2022 brachten ze het rauwe, directe ‘Gnosis’ uit. We kijken ernaar uit om de indrukwekkende discografie van Russian Circles live te horen in een intieme setting in de Next.

Converge (16 augustus):
Converge, de legendarische hardcore band beroemd geworden door hun snijdende mix van metal en hardcore, keert terug naar 013! De verpletterende groep waarin ze zijn geëvolueerd wordt van alles en nog wat genoemd; hardcore metal, math metal, metalcore, you name it. De band kwam tot zijn recht rond de tijd van hun baanbrekende album ‘Jane Doe’ uit 2001, en groeide uit tot een hechte eenheid na veranderingen in de line-up en de zoektocht naar het geluid dat hun hardcore begin definieerde. Het was dan ook een eer om de integrale uitvoering van dat album bij te wonen in een fenomenale set op Roadburn 2016.