Vallende blaadjes, dalende temperaturen, Halloween… en toffe concerten. Dat vat de maand oktober wel aardig goed samen. We hebben weer een aantal vette shows gevonden waar jij nog heen kan! Voor de laatbeslissers is er Rivers of Nihil, maar ook As I Lay Dying en Perturbator zijn weer in het land. Dit zijn onze tips voor de maand oktober!

Rivers of Nihil (Patronaat Haarlem, 4 oktober)

De vooruitstrevende death metalband Rivers of Nihil bracht een van de beste albums van 2018 uit met Where Owls Know My Name. De Amerikanen nemen deze geweldige plaat mee naar Haarlem, waar het Patronaat wordt aangedaan samen met Black Crown Initiate, MØL en Orbit Culture. Met deze vier acts bij elkaar belooft het een hele, hele heavy avond te worden… in de beste zin van het woord.

Tickets

Subquake: Holy Sh*t (013 Tilburg, 5 oktober)

Concert? Clubavond? Festival? Of gewoon een beetje van allemaal? Dit najaar keert Subquake terug naar 013 met een line-up waar je u tegen zegt: Dirtyphonics, A.M.C, Black Sun Empire, Culprate, Funtcase, Muzzy, Feint en Nox Showcase allemaal op één avond. De absolute crème de la crème van de drum and bass. Er zijn nog tickets beschikbaar, maar wacht niet te lang. In Bass We Trust!

Tickets

Rodrigo y Gabriela (TivoliVredenburg Utrecht, 8 oktober)

Dat je anno 2019 nog gewoon je brood kunt verdienen met akoestische, instrumentale, ultravirtuoze gitaarmuziek wordt 100% bewezen door het Mexicaanse duo Rodrigo Sánchez en Gabriela Quintero. De energie en dansbaarheid zorgt voor daverende liveshows, waarin naast eigen materiaal ook altijd een paar leuke covers voorbijkomen. Deze maand strijken de heer en dame neer in Utrecht!

Tickets

Lindsey Stirling (013 Tilburg, 10 oktober)

Van gitaarvirtuozen naar een vioolvirtuoos: Lindsay Stirling. Ze raakte bekend dankzij haar YouTube-kanaal en latere deelname aan America’s Got Talent, en is inmiddels uitgegroeid tot een gerenommeerd elektrisch violiste, danseres, componiste en performance artieste. Zes jaar nadat ze in de Tilburgse 013 haar Nederlandse debuut maakte, keert ze voor de vierde maal terug naar de Brabantse poptempel. Die drie andere shows verkochten allemaal uit, dus… you know what to do.

Tickets

As I Lay Dying (013 Tilburg, 17 oktober)

De heren van As I Lay Dying zijn er een paar jaar tussenuit geweest (iets met een frontman die de bak in moest voor een nogal serieuze misdaad), maar sinds 2018 is het gezelschap weer samen en dit najaar zijn ze weer in Nederland te zien. Dit jaar kwam Shaped by Fire uit, hun eerste album in zeven jaar tijd, en dat brengt de heren naar 013. De metalcoregiganten nemen ook nog eens een paar lekkere support acts mee naar Tilburg: Chelsea Grin, Unearth en Fit For a King. Beuken maar!

Tickets

Sunn O))) (Doornroosje Nijmegen, 22 oktober)

Wat is drone metal? Sunn O))) is drone metal. De doorgaans trage, zware, aardbeving opwekkende, bijna filmische muziek is misschien niet supertoegankelijk, maar voor liefhebbers van wat experimentele gitaarmuziek is Sun O))) een absolute must see. De band staat al twintig jaar aan de top binnen hun genre, zowel op plaat als op de planken. Nieuwste album Life Metal is weer een uiterst boeiend en bevlogen werk, dat het verdient om live gehoord te worden. Op naar Nijmegen!

Tickets

The Struts (013 Tilburg, 22 oktober)

Google eens een foto van The Struts en doe een wilde gok door welke bands deze groep het meest is geïnspireerd. Als je in de glamrockhoek van Slade, Queen en Thin Lizzy zit te denken, zit je helemaal goed. Maar The Struts is absoluut geen retro-act. De Britten beschikken over uitstekend geschreven poprockliedjes waarbij het vooral draait om plezier. Zo simpel kan het soms zijn: ben je op zoek naar een avondje fun? 013 Tilburg is op 22 oktober de place to be.

Tickets

Black Mountain (Muziekgieterij Maastricht, 25 oktober)

We blijven nog even in de retrosferen hangen, want deze maand sturen we je met alle liefde naar Zuid-Limburg voor de Canadese band Black Mountain. Dit vijftal maakt op sixties folk en seventies rock geïnspireerde liedjes die sterk doen denken aan bijvoorbeeld Jefferson Airplane en Led Zeppelin. Zowel stonerrockers als indiehipsters zullen zich prima vermaken met deze band, die op 25 oktober te zien is in de Maastrichtse Muziekgieterij.

Tickets

 

 

Perturbator (Effenaar Eindhoven, 31 oktober)

Wat krijg je als je een metalhead achter een synthesizer zet? Perturbator. Dit eenmansproject van blackmetalgitarist James Kent klinkt volgens gastzaal Effenaar als “een ruimteschip met dubbele warpmotoren en donker als een nacht zonder maan met een glimmende zeis.” Duistere synthwave met een flinke scheut onheilspellende industrial en spijkerharde beats: het is haast geen toeval dat Perturbator tijdens Halloween in Eindhoven te zien is. Trek je griezeligste outfit aan en gaan!

Tickets

Naar welke concerten ga jij deze maand? Laat het ons weten via Facebook of Twitter!