Het is snikheet, de gevoelstemperatuur ligt ruim boven de vijftig graden. Uitgeput dwaal ik door de woestijn op zoek naar een bron van beschutting, liefst een bron van water. Vijf druppels zitten er nog in mijn fles, minstens honderd keer zoveel vocht sijpelt er in de vorm van zweetdruppels uit de poriën op mijn voorhoofd via mijn jukbeenderen naar mijn hals.

Een kwartier slenter ik al door de Blood Eagle Desert als ik door mijn knieën zak en besluit toch mijn laatste reserves uit te putten. Net als ik mijn welverdiende slok wil nemen, zie ik een stofwolk naderen. Ik gooi mijn waterfles aan de kant, krabbel geschrokken op en realiseer me net op tijd dat ik moet rennen voor mijn leven.

Blood Eagle is het muzikale equivalent van deze stormloop van op hol geslagen mammoeten waar ik voor op de vlucht ben.

Checck hier Foehammer van Conan

conanDoor mijn tijdige reactie heb ik nog een comfortabele voorsprong. Althans, zo lijkt het. Want bij vlagen (Foehammer, Horns for Teeth) is het zo beangstigend dat het even lijkt of ik bijna door de slagtanden gespiests zal worden.

Uiteindelijk pers ik er nog een laatste eindsprint uit, duik ik aan de kant en verschuil ik me achter het Altar Of Grief. Daar val ik hijgend en puffend op de grond en zie tot mijn grote opluchting hoe de kudde zich van de klif afstort, de oneindige diepte in. Ik slaak een diepe zucht van ontspanning, maar de vraag blijft of iemand mij ooit zal vinden in deze oneindige zandvlakte.

Blood Eagle van Conan is vanaf 28 februari verkrijgbaar via o.a. bol.com.

Conan's Blood Eagle: een stormloop van op hol geslagen mammoeten
Blood Eagle is het muzikale equivalent van een stormloop van op hol geslagen mammoeten.
Songwriting70%
Production75%
Originality65%
Music70%
70%Totale score