Wist het Engelse Conan 2 jaar geleden nog een dikke indruk te maken met „Blood Eagle” komen ze nu alweer met de overtreffende trap „Revengeance” op Napalm Records.

Alweer hun derde album en dit zes jaar na dat in 2010 hun debuut mini-LP “Horseback Battle Hammer” verscheen op het kleine Spaanse Throne Records label. Na nog een split-ep met Slomatics verscheen in 2012 dan eindelijk hun eerste volledige plaat „Monnos”.

Nu dus „Revengeance” wat qua atmosfeer en geluid ietsje bruter klinkt dan zijn voorganger, zware, lompe gitaarriffs, pompende heavy bas, perfect in geweven drumpartijen en dit alles doorklieft met de zang van Jon Davis en Chris Fielding. Als je dit hoort zou je niet direct aannemen dat het zich om een trio gaat. Vanaf de opener „Throne of Fire” is het eigenlijk al duidelijk, er is een evolutie geweest in hun sound sinds „ Blood Eagle”, de sound is nog heftiger geworden zonder direct te veel een muur van geluid te worden.
Het hierop volgende nummer „Thunderhoof” laat dit maar al te goed horen met een monument van een riff die nog enkele dagen in je net gespleten hersenpan zal blijven doordenderen.

Qua productie is het ook een prima album, het lijkt al moeilijk om een bent met zulk een sound goed op de band vast te leggen maar dat is in dit geval prima gelukt. De plaat komt uit als CD en LP in zwart, zilver en een waanzinnig oranje splatter vinyl.

Extra punt; het artwork, super mooi met de gatefold sleeve van de LP versie, vooral het binnenwerk is zeer geslaagd.

Conan - Revengeance, barbaars goed!
Conan - Revengeance87%
87%Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)
0%