Enslaved viert hun zilveren huwelijk dit jaar, ze bestaan namelijk 25 jaar en deze gebeurtenis moet natuurlijk niet onopgemerkt blijven. Dus hebben onze favoriete Viking-metal mannen besloten om hun gitaren en drumstel in de drakkar te laden en naar Londen te varen. Hier zal van 17 t/m 20 maart “London by Norse” plaats vinden, drie avonden waarop zo’n beetje het hele oeuvre van de band voorbij zal komen.

Het geheel begint op de 17de in The Dome met de titel “…of Frost and Fire” waar men “Hordanes Land”,”Vikingligr Veldi”,”Frost”,”Eld” en “Blodhemn” ten gehoren zal brengen, niet in zijn geheel maar een aangepaste set met een soort “best of” van deze albums uit hun ietsje hardere begin periode. In het voorprogramma staat dan de Noorse formatie Vulture Industries.

De volgende avond, de 18de, gaat het feest gezellig door op een andere locatie, onder de noemer “From the Runic Dephts” zal Enslaved The Underworld op de kop zetten met een exclusieve set van hun albums “Mardraum”,”Monumension”,”Below The Lights”, “Isa” en “Ruun”. Dit keer wordt het voorprogramma verzorgt door de Noorse Viking-metal band Helheim. Mocht je je trouwens in de middaguren vervelen dan kun je naar The Forge voor een Einar Selvik Workshop over het gedachtegoed en de instrumenten van Waldruna gevolgd door een Dark-ambient set van Ivar Bjoernson’s side-project Bardspec.

Op de laatste avond wordt het heel bijzonder, dit keer gaan ze verkasten naar The Coronet waar men “Spinig Wheel Ritual” als naam gekozen heeft en de set uit het latere werk van “Vertebrae”,”Axioma Ethica Odini”,”Riitiir” en het meesterwerkje uit 2015 “In Times” zal bestaan. Hier zal Waldruna ook van de partij zijn en is er ook een release party voor Einar en Ivar’s nieuwe project Skuggsja. Het geheel wordt ingekleed door een expositie van het werk van Kristian “Gaahl” Espedal.

Een bijzondere manier om je 25 jarige bestaan te vieren zou ik zeggen. Mocht je er heen willen? Weekend tickets zijn uitverkocht echter zijn er wel nog kaarten voor de verschillende avonden te krijgen via hun website.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=T8Y4uT9Wq0E]

Over de auteur

Peter
Recensent #ROCK

Sinds 1990 heb ik in diverse metalbandjes gespeeld en tussen 2000 en 2012 was ik met mijn project A Challenge Of Honour redelijk succesvol. Tegenwoordig weer vooral actief in de Black-Metal scene met oa. Corpusculum, Inverted Pentagram en Mergelland.

Gerelateerde berichten