De titel rockstad is Den Haag al een tijdje kwijt. Sinds kort doet platenzaak Vinyl Grove er echter alles aan om die oude status weer in ere te herstellen. Zaterdag 15 februari schudde Den Haag weer eens op haar grondvesten voor de tweede Hootenanny. Plaats delict: Musicon.

Het Haags-Japanse I Saw the Deep trapt af. De band heeft in 2012 haar debuutalbum Astronavigation uitgebracht. Pshychedelische rock, vleugjes grunge en stoner, invloeden van Mastodon, Alice in Chains, Pink Floydish en hier en daar een Slayer riff, zo kan de muziek van I Saw the Deep samengevat worden. Een fraaie combinatie, die hier en daar echt goed aanslaat. Erg afwisselend met veel ruimte voor improvisatie. In sommige passages lijkt de band echter te zoeken naar de juiste sound. De hardere nummers lijken daarbij duidelijker beter tot hun recht te komen.

Dream Theater en Extreme behoren tot de inspiratiebronnen van Ammocave. Dat is duidelijk hoorbaar, aangezien het geluid ook aardig hard staat. Iets wat later Kamchatka vanwege defecte monitoren duidelijk parten speelt. De band is een goed op elkaar ingespeelde progressieve rock band met nieuwe gitarist. Een leuk bandje voor een buurtfestival. Laten we het daarbij houden.

Telkens als op podium de nieuwe set opgebouwd wordt, neemt The Swamp Hogg midden in de zaal plaats. Met uitsluitend gitaar, voet en stem als instrumenten weet deze Australische bluesrocker elk moment tussen de bands van heerlijke typische, rauwe bluesklanken te voorzien. Duidelijk een singer-songwriter met potentie. Dat werd door zanger/gitarist Juneor van Kamchatka nog eens bevestigd door het laatste nummer hier en daar op gitaar te versterken.

Hierna volgt direct het startschot voor Kamchatka. Ondanks de relatief kleine zaal heeft de band er overduidelijk zin in. Thomas ‘Juneor’ Andersson en Tobias Strandvik verwelkomden recentelijk hun producer Per Wiberg als bassist. Met onder andere Spiritual Beggars, Opeth en Candlemass als track-record waarlijk een versterking voor de band. Pshychedelische rock voert ook op het net uitgekomen vijfde album The Search Goes On de boventoon. De jaren 60 en 70 bluesy rock vliegt je om de oren. Maar ook stoner en grunge invloeden liggen op de loer. Dat Juneor beïnvloedt is door niemand minder dan Jimi Hendrix is overduidelijk hoorbaar. Oude songs zoals Perfect, maar ook de eerste single van het nieuwe album Tango Decadence klinken erg strak. De heren zijn klaar voor hun tour door Duitsland. De volgende keer staan ze hier ook gegarandeerd in een grotere zaal.

Kamchatka zorgde voor het hoogtepunt van Vinyl Grove’s tweede Hootenanny. De derde editie volgt na de zomer. Maar houd de site van Vinyl Grove dit voorjaar ook in de gaten. In de missie om Den Haag weer op de rockkaart te zetten volgen binnenkort ook Monomyth, Gozu en Five Horse Johnson, to name but a few.

 

Over de auteur

Axel
Recensent #ROCK

Rocker sinds jaar en dag, maar kan ondertussen ook hip hop en beats waarderen. Anything that ain't mainstream! Stoner, Metal, Grunge en Hardcore blijven wel de boventoon voeren.

Gerelateerde berichten