Welkom op je favoriete plekje van Counter Culture; de hip-hop-afdeling! Vanaf hier zal een team van liefhebbers je op de hoogte houden van de meest verse tracks, nieuw aangekondigde concerten -en bijbehorende recensies achteraf-, bevestigingen voor de festivals en de beste rappers van het moment. Om een impressie te krijgen van deze liefhebbers, beginnen we met een voorstelrondje van het kernteam. Hierbij mister Bowie van Loon:

Hoi lezers! Mijn naam is Bowie, ik ben geboren, getogen en ik woon nog altijd in het voor eeuwig gezellige Tilburg, doe de opleiding CO-IEMES. dat is een communicatie-opleiding in de richting International Event, Media & Entertainment, jawel. Ik ben rond 1999 begonnen met hiphopmuziek luisteren (begonnen met Dr. Dre, Nas en Eminem) en ben daar eigenlijk nooit meer mee gestopt. En sinds 2001 bezoek ik regelmatig concerten, festivals, shows en meer. Dat begon bij kleine(re) festivalletjes in de buurt als Elastiek (in Hilvarenbeek), Festival Mundial en de eerste Definitie van Dopeheid-edities in 013, waar ik namen als Extince, Brainpower en later Ali B en Opgezwolle zag.

Tegenwoordig ben ik naast bezoeker van de kleinere festivals ook fan van het grotere werk. Splash, Openair Frauenfeld, Rock Werchter, Pukkelpop, dat soort festivals. Ik ben een fanatiek verzamelaar van cd’s (dat lees je goed, cd’s ja), schrijf sinds 2012 regelmatig over het genre (voor Hiphop In Je Smoel) en nu dus ook voor Counter Culture. Ik prijs veel initiatieven, want hiphop blijkt, ondanks de enorme groei en de populariteit onder jongeren, nog wel eens een overgeslagen genre te zijn in de media en dat mag best veranderen wat mij betreft. Hopelijk draagt Counter Culture een steentje bij in die verandering.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.