Welkom op je favoriete plekje van Counter Culture; de hip-hop-afdeling! Vanaf hier zal een team van liefhebbers je op de hoogte houden van de meest verse tracks, nieuw aangekondigde concerten -en bijbehorende recensies achteraf-, bevestigingen voor de festivals en de beste rappers van het moment. Om een impressie te krijgen van deze liefhebbers, beginnen we met een voorstelrondje van het kernteam. Give it up voor Julia Ham:

Het is donderdag 23 oktober 2008. Omdat mijn broertje en ik al de hele herfstvakantie niks anders doen dan televisie kijken of The Sims spelen op de computer, krijgen we van onze ouders de opdracht om iets te gaan doen. Buitenshuis. Na wat zoeken op het internet, kom ik erachter dat The Opposites met Dio en Flinke Namen die avond in Watt Rotterdam staan met hun Op Volle Toeren tour. Na wat overleg met mijn ouders mogen mijn broertje en ik hier naartoe. Ik ben op dat moment net 16, mijn broertje net 14.

En ik weet niet of het komt door het feit dat ik voor het eerst zonder ouders naar een concert mag, of omdat mijn broertje, die dus jonger is dan ik, aanbiedt om me te beschermen tegen een pit, of het de whiskey en het bier is dat me om de oren vliegt of dat het de muziek is, maar ik ben er door aangeraakt en wil alleen maar meer van dit.

Ik ben Julia en ik ben nu 22 jaar. 6 jaar geleden ging ik voor het eerst naar een hiphopconcert en sindsdien houd ik vooral de Nederlandse hiphopscene in de gaten. Ik ben niet zozeer gefascineerd door de muziek, maar door hoe de soms bijna poëtische teksten tot leven komen door ze in een bepaald ritme uit te spreken. Ik luister dus het meest naar Nederlandse hiphop en dan voornamelijk naar Typhoon, het oude Opgezwolle, maar ook de albums van Sticks en Rico die zij solo hebben gemaakt. Het afgelopen jaar viel er natuurlijk niet om Great Minds heen te draaien, dus ook hun album heb ik al redelijk grijs gedraaid. Ook vind ik de bijzondere samenwerkingen tussen hiphop en andere muziekstijlen als jazz, zoals Typhoon en de New Cool Collective dat hebben gedaan, heel erg vet! Ik hoop dus dat er de komende tijd veel nieuws wordt gemaakt, zodat ik veel heb om te luisteren en om over te schrijven!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.