Welkom op je favoriete plekje van Counter Culture; de hip-hop-afdeling! Vanaf hier zal een team van liefhebbers je op de hoogte houden van de meest verse tracks, nieuw aangekondigde concerten -en bijbehorende recensies achteraf-, bevestigingen voor de festivals en de beste rappers van het moment. Om een impressie te krijgen van deze liefhebbers, beginnen we met een voorstelrondje van het kernteam, te beginnen met Dirk Stolk, hip-hop-baas van Counter Culture:

Dag hip-hopvrienden,

Allereerst wil ik jullie van harte welkom heten op dit nieuwe stuk internet, genaamd Counter Culture. Uiteraard hoop ik dat er -zoals je van Rockblog gewend was- volop interessante artikelen online komen te staan en dat we tussen je favorieten komen te staan, zodat je bij ons je dagelijkse fix hip-hop haalt! Mocht je het interessant vinden om zelf een bijdrage aan het platform te leveren, schroom dan vooral niet en stuur even een mailtje naar [email protected]. We kunnen namelijk zeker meer schrijvers en/of fotografen gebruiken.

Enfin, het voorstelrondje. ik ben dus Dirk Stolk, trots Tilburger, 22 winters oud en al vanaf 2010 aanwezig binnen het Rockblog-team. In de afgelopen jaren ben ik doorgegroeid van drummer (en pogingen tot DJ) naar redacteur en recensent, welke functies ik naast Counter Culture ook bij de Tilburg-afdeling van 3voor12 bekleed. Hiernaast probeer ik mijn opleiding International Event, Music & Entertainment Studies (IEMES) af te ronden en run ik m’n eigen bedrijf, genaamd MuzikaleVibe.

Qua genres is mijn leven een rollercoaster, waarbij ik tegenwoordig regelmatig de elektronische kant op ga met house, techno, dubstep en trap, maar welke vele jaren geleden is begonnen met gitaren. Het eerste echte concert dat ik bezocht was Bullet For My Valentine en er werd ook veel meegezongen met Blink 182, Sum41 en Red Hot Chili Peppers. De CD’s die er destijds in mijn walkman te vinden waren, verklaren echter mijn liefde voor hip-hop: The Eminem Show en Get Rich or Die Tryin’ hebben overuren gedraaid en met de ontdekking van Nederhoppers als BrainpowerFresku en het legendarische Opgezwolle was de kogel door de kerk. Sticks, van laatstgenoemde Zwolse act, is een koning. Zo, dat is hier ook meteen gezegd.

Verder maak je mij enorm blij met opkomende acts als Fata en Ares, collectieven als de Fakkelteitgroep (Zo Moeilijk, Typhoon, Freez, enz.), verfrissende crossover sounds van bijvoorbeeld een Kraantje Pappie of Zwart Licht en lokale acts als Timmietex en mijn favoriete kruikenzeikers van Boef en de Gelogeerde Aap.

Als laatste rest mij te zeggen dat ik hoop dat jullie gaan genieten van mijn artikelen, maar vooral van de gehele opzet van Counter Culture. Directe feedback of commentaar op mijn stukken kan gegeven worden via @DirkStolk op twitter. Doe dat vooral, want ik ga graag de discussie aan met mede-muziekliefhebbers! Ciao!

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.