OAuthException: Error validating application. Application has been deleted.

Het succesverhaal van Disclosure hoeven we waarschijnlijk niet nog eens uit te leggen, want het is hard gegaan voor de gebroeders Lawrence. Na een daverend optreden op Lowlands, een dampende show in de Melkweg, stonden ze deze avond in een uitverkocht Klokgebouw te Eindhoven.

Opener van de avond Redlight heeft de eer om de sfeer er al goed in te brengen. Met een bijzonder mix aan genres in elektronische muziek weet hij bij iedereen wel de juiste snaar te raken. Van trap naar deep house tot Garage, de man gooit het allemaal in stel tempo door zijn decks. Wellicht zijn sommige overgangen net wat te makkelijk en bij de 4e backspin in zijn set lijkt hij het wel te makkelijk te willen doen. Maar de mensen worden lekker opgewarmd voor dè set van vanavond. Een kleine dooddoener is het wel als Redlight een half uur voor de show van Disclosure zijn spullen moeten pakken en er een mix cd wordt opgezet.

De lichten dimmen, een luid applaus galmt door de grote hal van het klokgebouw; tijd voor Disclosure. De heren trappen hun live set af met „F For You” waar ze ook direct de kracht van hun show laten zien; de nummers worden ook daadwerkelijk live gespeeld. Live zang, drums, gitaar, keys, alles wordt gedaan door de 2 mannen wat bijzonder mooi te zien is door een aantal camera’s die ze bij hun gear hebben hangen en het beeld wordt meegenomen in de projecties die achter ze in de visuals gemengd worden. Daar zit ook direct een ander groot pluspunt van deze show; de visuals en lichtshow mogen er absoluut wezen! De welbekende getekende gezichten komen de hele avond voorbij in combinatie met schitterende visuals en een gigantische bak aan licht.

Helaas blijkt ook hier het publiek nog niet helemaal los te komen op een paar punten na als er een nieuwe nummer wordt ingezet of 1 van de twee broers hier om vraagt. Pas als halverwege de set het welbekende „White Noise” voorbij komt, lijkt het publiek te ontploffen, maar 10 seconden later staat de helft van de zaal met hun telefoontjes omhoog het geheel te filmen.  Gelukkig wordt er nog met volle bak meegezongen. Maar het omschrijft wel het gevoel van de avond; nergens lijkt het te pieken, maar dit ligt absoluut niet aan Disclosure zelf. De set steekt erg goed in elkaar, ze spelen het ontzettend goed en ze komen gemotiveerd over.

Met de toegift in de vorm van Latch komt de avond voor een groot deel van het publiek tot een hoogtepunt en daarbij ook het einde. Vele verlaten de zaal waar een deel nog doorgaat bij de officiële afterparty in hal D van het Klokgebouw of de onofficieel afterparty in het Stroomhuisje.

Een mooi avondje met bijzonder veel stijlen elektronische muziek gemengd met elkaar. Een echt hoogtepunt buiten White Noise en Latch kunnen we helaas niet vast stellen. Wellicht dat het de massale setting van het Klokgebouw was? We kunnen er geen vinger op leggen, maar aan Disclosure lag het absoluut niet.


tekst: Rene Sebastian
foto’s: Elke Teurlinckx