Wij zijn ook heel blij dat het weekend is, ja. Daarom vandaag een korte, maar krachtige Oud Nieuws. Geschreven vanuit een onesie, met vodka in de hand en de muziek op standje burenruzie.

Nieuw werk van Tool onderweg

Het nieuwe album van Tool is eindelijk af! Tenminste, als we Adam Jones moeten geloven. Hij vertelde een fan uit Portland het goede nieuws. Wanneer het album precies uit moet komen, is nog een beetje vaag. “Should arrive later this year” zegt Jones.

Pinkpop krijgt vierde podium

De markt en openluchtbioscoop op het Pinkpopterrein zullen dit jaar plaats moeten maken voor een vierde podium. Sp!ts wist dit uit Jan Smeets te krijgen tijdens een interview. Op het nieuwe podium zullen elke dag drie beginnende bands optreden. In de jaarlijkse persconferentie, die aanstaande woensdag plaats moet vinden, zal het programma grotendeels bekend worden gemaakt. En wij zijn erbij en zullen live (Twitter enzo, dus volg ons even op @CounterCultNL) verslag uitbrengen van alles wat meneer Smeets ons te vertellen heeft.

(Oude) Nieuwe namen voor Graspop

SURPRISE! Limp Bizkit staat dit jaar, net als twee jaar geleden, weer als headliner op het Graspopaffiche. Verder zijn Behemoth, Trivium, Miss May I, Civil War, Lynch Mob, Steel Panther, Sebastian Bach, Rhapsody of Fire, Walking Papers, Protest the Hero, Seether, Nile en Powerman 5000 toegevoegd aan de lijst. Het is niet zo dat we huilen van verdriet, maar er zijn ook geen vreugdedansjes gedaan hier. Misschien moeten we nog even geduld hebben?

Eerste namen Nirwana Tuinfeest

Stond Nirwana Tuinfeest dit jaar op jouw wishlist? Dan heb je nu een goede reden om als de sodemieter drie tientjes te lappen en je tickets te scoren (op http://www.nirwanatuinfeest.nl), want de eerste namen zijn bekend! De eer is aan De Staat, White Cowbell Oklahoma, Mozes and the Firstborn, Out of Control, Back to the System, reEditors en Robot Rock. De voorverkoop is vandaag van start gegaan, dus waar wacht je nog op?

Damon Albarn & Disclosure naar Exit Festival

De organisatie van Exit Festival (Servië) heeft vandaag bekend gemaakt dat Damon Albarn (Blur & The Gorillaz), Disclosure, Carl Craig vs. Green Velvet, Dusky vs. Paul Woolford en Jackmaster & Oneman present Can U Dance! een acte de presence zullen geven op het festival in Novi Sad. Van 10 t/m 13 juli zal het feestje gevierd worden. Oh en je schijnt tijdelijk het zesde kaartje gratis te krijgen, dus hop!

Fijn weekend!