En toen was het alweer juni! De maand waarin het eindelijk zomer wordt, hoewel we eigenlijk al een paar halve hittegolven achter de rug hebben. Bij warm weer hoort mooie muziek en daarom hebben wij weer een selectie gemaakt van de tofste concerten waar jij deze maand bij kunt zijn. Van Limp Bizkit en Arcade Fire tot Jay-Z en zijn “Queen Bey” Beyoncé: dit zijn onze tips voor de maand juni!

Beck (013 Tilburg, 4 juni)

Je kunt het je haast niet voorstellen, maar toen Beck bijna een kwart eeuw geleden doorbrak zagen critici hem als voorloper van de ‘slacker’ generatie. Dat deze artiest, die voluit Beck Hansen heet, daar weinig toekomst in zag, hebben zijn vele albums inmiddels wel laten zien. Deze man kan werkelijk alles: van blues en hiphop tot country en zelfs jazz. Zijn show op Best Kept Secret vorig jaar smaakte al naar meer, en daarom zijn we maar wat blij dat deze held naar de 013 komt.

Andrew W.K. (Tolhuistuin Amsterdam, 5 juni)

De Amerikaanse hardrocker Andrew W.K. is een notoir feestbeest. Zijn muzikale formule is na ruim twee decennia nog niet veranderd: “To party is to exist and to exist is to party” luidt zijn lijfspreuk. Verwacht een avond genadeloze feestnummers als ‘It’s Time to Party’, ‘The Power of Partying’ en natuurlijk de gigantische culthit ‘Party Hard’. Mocht de boodschap nog niet duidelijk zijn: dit wordt gewoon een feestje.

Limp Bizkit (013 Tilburg, 5 juni)

Met meer dan 50 miljoen verkochte cd’s heeft Limp Bizkit absoluut zijn sporen verdiend. Wie kan nou niet meebrullen met legendarische liedjes als ‘Nookie’, ‘Break Stuff’ of ‘Rollin’’ meebrullen? Twee jaar geleden speelde de Amerikaanse band in een uitverkocht 013 een explosieve show waarbij het dak eraf ging. In juni komt Limp Bizkit terug om exact hetzelfde te doen. Later deze maand is het gezelschap ook te zien in de Amsterdamse AFAS Live. Deze show is echter al uitverkocht, dus wie Fred Durst en consorten nog wil zien, doet er goed aan snel een ticket voor de 013 te scoren.

Arcade Fire (Rotterdam Ahoy, 11 juni)

Arcade Fire is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de populairste bands van deze aardbodem. Het fenomenale debuutalbum Funeral bleek slechts een voorproefje van wat deze gasten voor de wereld in petto hadden. Vorig jaar maakte de Canadese indierockband zijn status als headliner helemaal waar met een onvergetelijk optreden op Best Kept Secret. In de Ahoy in Rotterdam zal Arcade Fire ongetwijfeld voor een memorabele avond zorgen.

Neal Morse (013 Tilburg, 12 juni)

Met een concert in 013 speelt Neal Morse een thuiswedstrijd. Deze proggrootmeester is de afgelopen jaren al vaak in Tilburg gesignaleerd, met projecten als Transatlantic, Flying Colors en vorig jaar met zijn eigen Neal Morse Band. In juni laat Morse zich van zijn meest kwetsbare kant zien, met een volledig akoestische show in de kleine zaal van de 013. Een uitgelezen kans om deze levende legende in een intieme setting te aanschouwen. Gaat dat zien!

Shinedown (Hedon Zwolle, 12 juni)

De Amerikaanse hardrockband Shinedown is bij het grote publiek vooral bekend van de hit ‘Second Chance’ uit 2008. Sindsdien heeft de band uiteraard niet stilgezeten: afgelopen maand kwam hun zesde studioalbum Attention Attention uit, boordevol radiovriendelijke hardrock zoals we het kennen van de Amerikanen. In juni touren ze door Europa en daarbij maken ze ook een stop in de Overijsselse hoofdstad Zwolle. Live staat de band garant voor een daverende rockshow!

Karma to Burn (Groene Engel Oss, 16 juni)

Karma to Burn, het Amerikaanse rocktrio uit West Virginia, tourt al sinds haar reünie in 2010 door stad en land met maar één missie: de boel op stelten zetten. Met zeven verpletterende studioalbums en twee ep’s op zak is Karma to Burn stevig verankerd in het stonerlandschap. Beïnvloed door genres als heavy metal, desert rock en zelfs blues laten de Amerikanen geen spaan heel van het publiek. Dat gaat ongetwijfeld knallen worden in de Groene Engel in Oss!

Jay-Z and Beyoncé (Amsterdam ArenA, 19 en 20 juni)

Jay-Z en Beyoncé, veruit het beroemdste powerkoppel van de popmuziek, gaan samen op tournee en doen daarmee maar liefst twee keer de Johan Cruijff Arena aan. De OTR II Tour markeert de tweede keer dat de rapper en zijn “Queen Bey” een coheadlinetour doen. Gezien het indrukwekkende cv van beide artiesten kan dat maar één ding betekenen: hits, hits en nog eens hits, van zijn ’Hard Knock Life (Ghetto Anthem)’ tot haar ‘Formation’. Dat wordt smullen!

Jonathan Davis (Melkweg Amsterdam, 20 juni)

Jonathan Davis kennen we natuurlijk als voorman van Korn, maar hij treedt ook regelmatig solo op. Vorige week kwam eindelijk zijn eerste soloplaat uit, Black Labyrinth, een album waar hij naar verluidt tien jaar aan heeft gewerkt. Op 20 juni laat Davis in de Amsterdamse Melkweg voor het eerst zijn nieuwe liedjes horen aan de Nederlandse fans, en wie weet komen er ook nog wat Korn-klassiekers voorbij.

Silverstein (Dynamo Eindhoven, 23 juni)

Fans van Silverstein zullen vreemd hebben opgekeken toen de Canadezen tijdens hun laatste tour Nederland zomaar oversloegen. Gelukkig weten de emorockers de Lage Landen deze keer wel weer te vinden. Met maar liefst negen albums in vijftien jaar is de band één van de productiefste acts in hun genre. De nieuwste, Dead Reflection, wordt op 23 juni eindelijk aan Nederland voorgesteld in de Eindhovense Dynamo.

Santana (Ziggo Dome Amsterdam, 26 juni)

Santana werd eind jaren ’60 opgericht door Carlos Santana, en de rest is geschiedenis: de band behaalde grote successen met nummers als ‘Smooth’, ‘Maria Maria’ en ‘Black Magic Woman’. Met een ingenieuze mix van jazz, rock en Latin bezet de band, onder leiding van iconische gitarist Carlos Santana, een unieke positie in de rockmuziek. Op 26 juni doet de band tijdens de Divination Tour de Ziggo Dome aan: een absolute aanrader voor liefhebbers van fantastisch gitaarspel.

In juni zijn er ook vele mooie uitverkochte shows waarvoor je alleen nog via Ticketswap een kaartje kunt scoren. Onder andere Alexisonfire (Melkweg Amsterdam, 6 juni), Pearl Jam (Ziggo Dome Amsterdam, 12 en 13 juni), Volbeat (TivoliVredenburg, 25 juni) en Ed Sheeran (Amsterdam ArenA, 28 en 29 juni) maken hun opwachting in tot aan de nok toe gevulde zalen. Welke concerten ga jij bezoeken deze maand? Laat het ons weten via Facebook of Twitter!