Op de dag dat het ooit wereldberoemde Venice (wie kent ze nog) de Patronaat betreed, de dag dat de oude krijgers van Gorki in het intieme De Helling een waarschijnlijk legendarisch optreden gaan geven en de dag dat The Opposites voor de laatste keer Tivoli Oudegracht uitverkopen en waarschijnlijk gelijk met de grond gelijk maken, zelfs op dié dag schotelen wij je een dagverse editie van Oud Nieuws voor.

BEAUTIFUL PEOPLE VERZAMELEN! MARLYN MANSON NAAR TIVOLI

Met tegenwoordig steeds grotere tussenpozen horen we nog bijzondere verhalen over Marlyn Manson en zijn bizarre livecapriolen. Gelukkig is er vandaag eindelijk weer eens nieuws te melden over de beruchte Antichrist Superstar. Hij komt namelijk naar ons land om zijn alleraardigste laatste album Born Villain (toch al daterend van een aantal jaren geleden) voor te stellen! Op 6 augustus speelt de koning van de industrial in het voor zijn doen tamelijk intieme TivoliVredenburg. Kaarten gaan vanaf zaterdag over de toonbank en kosten een taaie 39 euro. Niet goedkoop, maar gezien je deze man toch echt ooit live moet hebben gezien de moeite van het overwegen waard!

Meer geïnteresseerd in de artistieke kant van Manson? Dan kan je nog tot 21 april naar het Groninger Museum, waar tot die datum diens sensationele tentoonstelling Masquerade te zien is. Kost maar een tientje, en is ook absoluut de moeite waard! Een ding dus zeker, dit jaar kun je om Marlyn Manson onmogelijk heen!

KAARTVERKOOP CONCERT KANYE WEST UITGESTELD

Enkele dagen geleden maakten wij bekend dat Kanye West op 2 juli naar de Amsterdamse Ziggo Dome zou komen. De kaartverkoop van het concert van Mister West zou zaterdag starten, maar vandaag maakt Live Nation bekend dat de kaartverkoop tot nader order wordt uitgesteld. Live Nation wijdt het uitstel aan “productionele redenen van de artiest”. Opvallend genoeg gaan tickets voor het concert van West in Brussel, op 25 juni, wél gewoon vanaf zaterdagmorgen in de voorverkoop. Te hopen dus voor de Amsterdamse fans dat van uitstel geen afstel komt…

DOUR BREIDT LINEUP UIT

Misschien wel het leukste festival van Wallonië – Dour – heeft weer wat lekkere namen aan de toch al zeer aardige line-up toegevoegd. Onder andere The Gaslamp Killer, Brodinski, System-D en Clark zullen tussen 17 en 20 juli op het festival aan de Frans-Belgische grens spelen. De Kaiser Chiefs, Mogwai en Phoenix maakten onder andere al eerder bekend dat ze erbij zijn. Een kaartje voor het festival, waar ongeveer 200 bands naartoe komen, kost een alleszins redelijke 107 euro. Meer info over de kaartverkoop is de vinden op de website van het festival.

LANA DEL REY NAAR GLASTONBURY

Waar van andere festivals de line-ups zich langzamerhand beginnen uit te tekenen, daar doet Glastonbury het dit jaar op een hele andere manier. Het blijft tot op de dag van vandaag namelijk stil rondom het Engelse festival, dat een kleine drie maanden voor aanvang zelf nog geen namen bekend heeft gemaakt. Gelukkig hebben we wel al een aantal zelfbevestigingen. The Black Keys, Arcade Fire, Disclosure en Dolly Patron werden eerder bekend gemaakt, en vandaag kunnen we daar ook Lana del Rey aan toevoegen. Mooie basis, nu afwachten wat de rest van het programma gaat zijn!

NIEUWE DE LA SOUL VERSCHENEN

Tien jaar was het redelijk stil rondom De La Soul, tot de rapformatie afgelopen Valentijnsdag ineens haar hele oeuvre gratis op internet zette. De één dacht aan een afscheidsactie, de ander was blij weer van de heren, die met name in de jaren ’90 hits scoorden en in de zeroes wellicht nog bekender werden dankzij hun bijdrage aan Gorrilazhit Feel Good Inc, te horen. Het bleek echter een voorbode te zijn van meer, want via deze link is nu ook een nieuwe mixtape van de heren – de eerste in tien jaar! – te downloaden. Mooi om de donderdag mee af te sluiten. En voor tijdens het downloaden zetten wij nog even Feel Good Inc. op. Omdat hij zo lekker is. Fijne vrijdag!