Op Throwback Thursday nemen we een kijkje in de geschiedenis van hiphop-related events. Afgelopen dinsdag vierde Big Sean zijn 26e verjaardag, morgen mag Lady Gaga 28 kaarsjes uitblazen en zondag is M.C. Hammer al 52 jaar untouchable. We lichten vandaag echter uit dat Cheryl James op 28 maart 1966 geboren werd.

Cheryl wie?, zal je nu denken. James is bekend als Salt, van het trio Salt & Pepa. Deze kent iedereen dankzij wereldhit Push It, afkomstig uit 1986 of van die andere gouden single, Let’s Talk About Sex, uit 1991. Cheryl vormde dit trio met Sandra Denton (Pepa) en Deidra Roper (DJ Spinderella) in 1985 in New York. Hiermee was dit een van de eerste all-female rapcrews.

In 2002 viel de groep uit elkaar en gingen de drie dames een eigen kant op in de muziekscène.  Dit was echter maar van korte duur, want nadat Salt en Pepa elkaar in 2004 weer troffen bij VH-1 show ‘Hip Hop Honors’, volgde wat incidentele optredens, gevolgd door een complete reünie in 2007. Deze samenkomst leidde uiteindelijk tot een I Am Hip Hop Award en een complete Salt ’n PepLegends of Hip Hop tour in 2011. Tot op heden treedt Salt & Pepa nog regelmatig op..

Het trio werd in hun lange carrière genomineerd voor vele Grammy’s, maar wonnen deze echter nog nooit. Wel wonnen ze diverse MTV Video Music Awards voor single Whatta Man. Check het nummer en de video hieronder en post jou favoriete Salt & Pepa-track in de comments;