Het is wat met metalbands en drummers het afgelopen jaar. Slayer zet superdrummer een oorspronkelijk bandlid Dave Lombardo met ruzie op straat en gaat door met Paul Bostaph (ex-Forbidden, Exodus). In het Dream Theater kamp ontstaat een ware soap die uiteindelijk leidt tot het definitieve en ongewilde vertrek van Mike Portnoy. Sindsdien neemt Mike Mangini (ex-Annihilator en Steve Vai) zeer verdienstelijk zijn plek in.

Channel Zero

Het meest trieste overkwam echter de Belgische metaltrots Channel Zero die hun drummer verloren aan een plotse dood door een aderbreuk in de hersenen. De band heeft lang nagedacht over de verdere toekomst en besloot de nieuwe plaat op te nemen met Roy Mayorga (Stone Sour, ex-Soulfly) een goede vriend van Channel Zero gitarist Mikey Doling.

Slipknot

En hier hebben we dan de link te pakken naar Slipknot. Ook deze metalband besloot vorig jaar de drummer en oorsponkelijk bandlid Joey Jordison de deur te wijzen. Na de dood van bassist Paul Grey heeft de band nu eindelijk besloten de studio in te duiken voor een nieuw album. En daar vinden we ineens Roy Mayorga weer terug op de drumkruk die Belgie op zijn beurt weer heeft verlaten.

Volgt u het nog allemaal? Nu alle rook is opgetrokken gaat Channel Zero met een andere, nog onbekende, drummer op tour om het aankomende album ‘Kill All Kings’ te promoten en bevinden Corey Taylor en co. zich momenteel in de studio voor een nieuw hoofdstuk van de Slipknot geschiedenis. Taylor en Mayorga maken naast Slipknot uiteraard ook allemaal deel uit van Stone Sour.