Op zijn hit Hele Meneer werd al in menig club gedanst, hetzelfde geldt voor Fock Wachten (van zijn mixtape Slordig, waarop ook JayH te horen is) en ook zijn bijdrage aan Ik Ga Hard -de track van The Partysquad– klinkt iedereen bekend in de oren. Het was echter wachten tot eind 2013 voordat Adje zijn eerste complete album, Vossig, de wereld in knalde. Bij een album hoort een rondje langs de concertzalen en festivals en ondanks al vele eerdere shows -onder andere als vaste supportact voor De Jeugd Van Tegenwoordig– trapt de rapper vandaag zijn eerste solo-tour af in het Tilburgse 013.

Bij binnenkomst worden de plaatjes in de zaal verzorgd door het Tilburgse DJ-collectief BANGANAGANGBANGERS -om het makkelijk te houden-, alvorens Cho het podium mag betreden. Dit lid van de Sloddervosgang is onder andere bekend van zijn Knock, Knock mixtapes en brengt live diezelfde energie. Het is echter goed te merken dat de bezoekers vandaag voor de hoofdact komen, gezien de lauwe respons uit de zaal.

Wanneer Cho zijn ding heeft gedaan en ook de BANGANAGANGBANGERS de laatste hiphop- en bassplaten hebben gedraaid, loopt de zaal vol terwijl de beat van Hooligan door de speakers blaast. Onder luid gejuich en met een flinke bontjas aan betreed Adje het podium om nerveus, maar scherp, te beginnen aan zijn set. Dat het album Vossig al veel is gecheckt blijkt aan het enthousiasme waarmee het publiek nummers mee rapt en meebeweegt.

Het energielevel blijft hoog en Adje blijft zijn lines goed brengen, totdat de show even inkakt; de rapper kondigt aan dat woensdag de videoclip bij het nummer Hooligan verschijnt en wil de primeur hiervan nu al in 013 doen. Op zich een tof idee, mocht het niet zo zijn dat de show met dit nummer begon en de rapper ditmaal het podium verlaat om even op adem te komen. Bij terugkomst brengt hij een rustiger nummer, voordat het optreden echt weer op gang komt. Ik Ga Hard wordt onder luid gejuich ontvangen en op de momenten in het nummer dat Adje even gas terug neemt, is de stem van het publiek erg hard door de zaal te horen.

Als hij vervolgens nog een sitdown doet, de Sloddervosgang-mascotte op het podium laat dansen en grootste knaller Hele Meneer brengt, hebben zowel 013 als Adje alle energie gegeven die ze hadden. Een uitstekende aftrap van de Vossig-tour, waardoor onze laatste woorden zijn; gaat dit zien mensen!