De eerste koningsdag achter de rug en de werkweek weer beginnen. Ideaal moment voor artiesten en festivals om eens wat fijn nieuws bekend te maken! En hoewel het oud nieuws vandaag wat traag op gang kwam is er toch weer het nodige te melden. Dit was 28 april 2014!

THE LIBERTINES GEVEN EEN REUNIECONCERT – BABYSHAMBLES OP WERCHTER IN GEVAAR

Vorige week konden we al melden dat de Carl Barat en Pete Docherty, founding fathers van The Libertines, hun strijdbijlen hebben begraven. Deze week zelfs meer nieuws: de heren gaan weer optreden! Op zaterdag 5 juli staat de band in het Londense Hyde Park voor het naar eigen zeggen grootste concert van de band ooit. Voor bijna iedereen goed nieuws, al zal de organisatie van Rock Werchter zich wel even achter de oren hebben gekrabd. Die hebben namelijk de heren voor zondag 6 juli geboekt. De band heeft dit concert op Werchter inmiddels van haar facebookpagina verwijderd. Wij willen op onze beurt niet teveel op de zaken vooruitlopen, maar wij voorzien een moeilijk weekend voor Belgische Docherty-fans.

OPNIEUW GERUCHTEN REUNIE OASIS

Als Dochtery en zijn kornuiten een reünie aankondigen kan die andere grote Britse band natuurlijk niet achterblijven. En ja hoor, dit weekend kwamen ook de geruchten voor een Oasisreünie weer vol op gang. In zes tweets bracht Liam Gallagher de geruchtenmolen op volle snelheid. Linkte hij direct naar een concert dan? Nee, wij zullen de tweets even herhalen voor u. O – A – S – I – S en Oasis. Die zes tweets waren voldoende om de Engelse tabloids helemaal gek te maken. Echt nieuws kan dit ook weer niet worden genoemd, want Liam Gallagher wil al veel langer Oasis nieuw leven inblazen. Helaas voor hem is zijn broer Noel Gallagher minder enthousiast. Hij liet zich dan ook ontvallen geen zin te hebben in dergelijke reünie. Sterker nog, Noel gaf aan Oasis ‘nog niet bij elkaar te brengen, zelfs als alle verhongerende kinderen ervan afhingen’. Klare taal lijkt ons.

LEVEL 42 NAAR NEDERLAND

Wil je onder kenners een discussie starten? Begin dan over Level 42! Over het Britse jazzfunkgezelschap is altijd wel wat te doen, en op de vraag of het nou een dramatische band is, een guilty plessure of gewoon een band die goed zijn in wat ze doen wordt men het nooit eens. In ieder geval is het een band die live absoluut de moeite waard is, en de komende tijd kun je ze een aantal keer in Nederlands gaan bekijken. Liefst vijf (!) keer staan ze komend jaar in ons land. Op 7 juni staan de heren op Retropop (wie kent het niet) in Emmen, en in de eerste week van november volgen Heerlen (Parkstad Theaters), Groningen (Oosterpoort), Utrecht (TivoliVredenburg) en Den Haag (Paard van Troje). Kaarten kunnen worden gekocht via de websites van de desbetreffende locaties of via de website van de band.

NIEUWE NAMEN VOOR VONDELPARK OPENLUCHT

De Gemeente Amsterdam had een leuk idee. Men neme een afscheidnemend Nederlands muziekduo, een park waar ze altijd over zingen en een paar toeschouwers en je krijgt een prachtige, zwoele zomeravond. Op papier een aardige formule, maar bij het afscheidsconcert van Acda en de Munnik in het Vondelpark tijdens Vondelpark Openlucht leverde dit wat problemen op. Inmiddels hebben meer dan 36.000 mensen via Facebook aangegeven aanwezig te zijn en zit de organisatie met de handen in het haar hoe deze toestroom het hoofd te gaan bieden. Gelukkig was dat geen aanleiding om de andere concerten maar niet door te laten gaan, en dus maakte de organisatie vandaag gewoon weer een aantal andere mooie boekingen bekend. Akwasi (1 juni), Douwe Bob (22 juni), Jungle by Night (3 augustus) en New Cool Collective (17 augustus) zijn de meest in het oog springende namen in een enorme lijst bevestigingen van acts die deze zomer in het Amsterdamse park te zien zijn. Een volledig overzicht van alle groepen en theatervoorstellingen die deze zomer in het Vondelpark te zien zijn kun je hier (http://www.openluchttheater.nl/) vinden.

HIPPE GROEPEN NAAR LOWLANDS

Om af te sluiten hebben we nog twee nieuwe namen voor Lowlands. DJ Kutmah en de Pierce Brothers staan op het festival in Biddinghuizen. U heeft er nog nooit van gehoord? Wij ook niet, maar als we de boekingen van Lowlands een beetje volgen komt daar de komende maanden vast verandering in!