Voor de échte muziekfan is de komende werkweek misschien wel de zwaarste van het jaar. Na een halfjaar wachten is het namelijk nog maar één weekje geduld hebben tot hét seizoen van de brakke campings, dubieuze tentjes en vooral van heel veel goede concerten begint; komende vrijdag trapt Paaspop het festivalseizoen 2014 af. Maar voor het zover is eerst een kakelversie oud nieuws.

PRIMEUR: NIEUW MATERIAAL DISCLOSURE

Nadat 2013 hét jaar van Disclosure was, is ook 2014 voor de Londense broertjes aardig begonnen. Een paar weken geleden waren we nog zeer enthousiast over het optreden van Disclosure in het Klokgebouw. Vandaag kan er weer een nieuwe mijlpaal worden toegevoegd in de Disclosure-geschiedenis. Een nieuwe track van de jongens werd vanmorgen namelijk uit het niets gereleased! En wat voor één. The Mechanism, samenwerkingje met producer The Friend Within, is een uitstekende deephousetrack waar we de inmiddels bekende ninetiesinvloeden gecombineerd zien met het loungewerk van The Friend Within. Wij voorspellen een zomerhit. Of zoals de heren het zelf stellen op hun nieuwe track: You know it’s coming!

OOK LANA DEL REY HEEFT EEN NIEUWE

Disclosure was niet de enige die vandaag een nieuw nummer uitbracht. Ook Lana Del Rey bracht een eerste aanzet voor een nieuw album uit. West Coast is in stijl met wat we van de Amerikaanse zangeres kennen, maar klinkt daarnaast iets lichter, sneller en ‘dansbaarder’. Wij zijn er nog niet helemaal uit wat we van die nieuwe lijn vinden, en zijn natuurlijk ook benieuwd wat jij van dit nieuwe nummer denkt? In ieder geval goed om weer eens een teken van leven van haar te vernemen!

OUTKAST, MANIC STREET PREACHERS EN MEER VOOR SZIGET

Sziget – het festival annex Nederlandse enclave dat ieder jaar weer opdoemt rondom de Donau in Boedapest – heeft weer een aantal namen toegevoegd aan haar toch al prima lineup. De reünie van Outkast zal als headliner richting Boedapest afreizen, en ook de Manic Street Preachers, The 1975 en de uitstekende DJ-talenten R3HAB en Madeon zijn toegevoegd aan de lineup van het Hongaarse festival. Kaarten zijn via deze site te koop, waar ook de traditionele Szigettreinen kunnen worden geboekt. Onze suggestie voor een heerlijke zomervakantie!

RED HOT CHILI PEPPERS BOOS OP AMERIKAANSE OVERHEID VANWEGE MUZIEKMISBRUIK

Chad Smith, drummer van de Amerikaanse formatie The Red Hot Chili Peppers, is boos. En niet op zomaar iemand, maar op de gehele Amerikaanse overheid. De band vernam namelijk kortgeleden dat de muziek van de band wordt gebruikt bij het martelen van gevangenen in Guantánamo Bay. Aan het Britse muziekblad NME liet hij optekenen verder niets te willen doen, maar een herder statement wel belangrijk te vinden: “Our music is positive, man. It’s supposed te make people feel good and that’s … it’s very upsetting to me, I don’t  like this at all. It’s bullshit.”

ANTILLECTUAL BRENGT NIEUWE CLIP UIT

Met bands als Antillectual – maar nog een hele rij meer – heeft Nijmegen al jaren patent op geheime punkexport. En ondanks dat de band inmiddels wel al behoorlijk lang opereert lijken er nog best wat hoofdstukken van de buitenlandse ambities van band te kunnen worden bijgeschreven. Binnenlands succes is echter een heel ander verhaal. Dat is nog altijd niet gelukt. Antillectual probeert het nu met een uitstekend nieuw nummer, Pink Print, van het nieuwe album Perspectives & Objectives. Een uitstekend, luisteraar punkrocknummer mét geweldige clip dat ook op de Nederlandse radio niet zou misstaan. Zou dit dan de overstap van de band naar de mainstream inleiden?

ADE 2014: AMSTERDAM MUSIC FESTIVAL DIT JAAR NAAR ARENA

Het is nog een tijdje wachten, maar het eerste nieuws over het dancefestvial Amsterdam Dance Event is inmiddels te melden! Het evenement dat binnen ADE mikt op de grootste toestroom van bezoekers, Amsterdam Music Festival, breidt komend jaar namelijk uit. Op 18 oktober zal het feest plaatsvinden in de ArenA, de grootst mogelijke venue van Amsterdam. Daarmee lijkt het festival écht de concurrentie aan te willen gaan met grote, gerenommeerde EDM-festvials als Sensation. Wie er op ADE draaien is nog niet bekend, maar de organisatie maakte wel al bekend dat de eerste namen snel bekend gemaakt worden.

RECAP: HET BESTE VAN COACHELLA

Feest voor iedereen die muziek een warm hart toedraagt afgelopen weekend. Drie nachten lang kwam het beste van de Amerikaanse festivalmarkt namelijk voorbij op het Amerikaanse festival Coachella, dat via Youtube live in Nederland te volgen was. Gemist? Helemaal niet erg, want  het festival wordt volgende week in z’n volledigheid nogmaals gedaan en weer live gestreamt. Vooral geïnteresseerd voor de hoogtepunten? We tippen er een paar voor je! Hiphopfans hebben vooral uitgekeken naar de reünie van Outkast. Oké, het klonk niet altijd even scherp en strak, soms zelfs ietwat ongeïnspireerd, maar die behoorlijke bak vrolijkheid brengt een lach die jaren niet van het gezicht afkomt. Meer van de rock? Kijk dan Queens of the Stone Age terug. De heren uit Palm Springs zijn al jaren top, maar lieten op Coachella te zien in woestijnwarmte nog altijd het beste uit de verf gekomen. Beats? Fatboy Slim stond op Coachella eindelijk weer een festival met een extreem feestelijke mix tussen verschillende stijlen en generaties die zeker de moeite van het beluisteren waard was.