Het heerlijk vrijdagje is alweer gekomen en links en rechts wordt alvast voorzichtig op het weekend geproost en gedronken. Ondergetekende vindt het echter jammer dat deze week er alweer opzit, want vandaag eindigt ook de week van de jaren ’90 bij Studio Brussel. Een heerlijke muziekweek met alleen maar de beste alternatieve plaatjes uit de jaren ’90. Een week die vandaag voortreffelijk werd afgesloten met de beste 99 platen van de jaren ’90.

Graspop

Sowieso kwam er mooi nieuws uit België deze week. Zo werden de laatste toevoegingen aan het Graspopfestival bekend gemaakt. En daar zaten nog wel een paar hele mooie namen tussen. Zo zal het Zweedse ‘Vaticaan’ in de vorm van Ghost een afvaardiging sturen. Daarnaast zullen ook Zakk Wylde (die man heeft een abonnement op Graspop) met zijn Black Label Society en Braziliaanse thrashhelden Sepultura op 27, 28 en 29 juni afreizen naar de Desselse grasvlakte. Wij van Counter Culture werden vooral blij bij het zien van de namen Amplifier en Vandenberg’s Moonkings.

Baroeg Open Air

Naast Graspop grossiert ook Baroeg Open Air in mooie namen. Zo werd vandaag bekend gemaakt dat Belgische sludgemetalgrootheden Amenra, Nederlands stoerste rockchick Elle Bandita en psychedelische rockers Naam 20 september op het Rotterdamse festival staan.

Ieperfest

Ook Ieperfest, alweer België, strooide met nieuwe namen. Met name Dead Kennedys en Dog Eat Dog (kent u ze nog?) vonden wij hier op de burelen mooie toevoegingen.

Thé Lau

Voor niet festivalgerelateerd nieuws moeten we vandaag toch zijn bij de radio waar we ook deze versie van oud nieuws aanvingen. Op initiatief van een fan werd namelijk vandaag om 17.15u op diverse Nederlandse en Belgische radiostations ‘Iedereen is van de Wereld’ van The Scene gedraaid. Dit als eerbetoon aan een van Nederlands grootste rasartiesten.

Over de auteur

Jeroen
Recensent #ROCK

Muziekliefhebber in de breedste zin des woords, met een lichte voorkeur voor de wat zwaardere metalen. Daarnaast gepassioneerd verzamelaar van vinyl.

Gerelateerde berichten