Roadburn

Allereerst barst vandaag uiteraard Roadburn los. Diegenen die daarbij zijn, zullen een prachtige avond tegemoet zien. Wie er niet is, zal toch nog eventjes kwijlend naar de line-up, met onder andere Anciients, ASG, Crowbar en Graves at Sea, kijken. Die eerste twee kunt u zich wellicht nog herinneren vanwege de aanwezigheid op menig jaarlijstje. Daardoor eindigden beiden ook hoog in de metal top 10, te lezen in het fraaie RBM#2. En, de komende dagen volgt nog veel meer moois.

Oude Bazen

Vandaag is het dan zover, zowel Kiss als Nirvana worden aan de Rock ’n Roll Hall of Fame toegevoegd. Volledig terecht uiteraard. Hoe enthousiast Kiss zal zijn, is maar de vraag. Alleen de oorspronkelijke leden worden toegevoegd. Of Kiss-gate nog op tijd opgelost wordt, of dat smeuïg Oud Nieuws hebben, leest u morgen.

Andere oude bazen Slash en Aerosmith kondigen vandaag aan samen op tour te gaan. Helaas is Slash er op de Europese tour van Aerosmith er niet bij.

Jera on Air

Eerder deze week lanceerde Jera on Air al een fraaie nieuwe website. Nu maakt het festival ook bekend dat Zebraheads, The Charm The Fury, The 101’s en, last but not least, een eenmalig optreden van een NOFX cover band, samengesteld uit leden van o.a. Gino’s Eyeball en Arizona.

Daarnaast nog andere aankondigingen. Zo treden Channel Zero en Diablo Blvd. op tijdens Alcatraz. Dat zal zeker voor Channel Zero een bijzonder en memorabel optreden worden na het heftige jaar dat ze achter de rug hebben. Ella Bandita, Naam en Amenra zijn toegevoegd aan de line up van het gratis festival Baroeg Open Air. Laatstgenoemde is ook meteen de eerste headliner voor Into the Void.

Gelukkig hebben we de video’s nog

Voor het slapen gaan, moet er natuurlijk nog een muziekje gespeeld worden.

Eerst tovert Josh Homme samen met een stel Koreanen een stereotype dronken karaoke avond om in een ietwat geweldadig en uit de hand gelopen spelletje. Wees gerust, slechts de eerste minuut is in het straatbeeld van Korea te verwachten. It’s all Smooth Sailing from here on up, de toepasselijke titel. Luister de track van QOTSA hier:

Daarna vliegt de creativiteit uit de rokende typemachine van Herman Brusselmans in de nieuwe clip van ¡Pendejo! Dit nieuws heeft zelfs de gewone media gehaald. Zo zegt Het Laatste Nieuws: ‘In de clip van het nummer ‘Amor y Pereza‘ typt Brusselmans een tekst terwijl hij geflankeerd wordt door twee dames.’ Nou dan weet u voldoende, beluister en bekijk Amor y Pereza:

Dat was ‘m voor vandaag. Tot nieuw Oud Nieuws, tot morgen. Dale!