Op Throwback Thursday nemen we een kijkje in de geschiedenis van hiphop-related events. Afgelopen zaterdag, 5 april, vierden wij de verjaardag van rapper Juicy J, die 39 jaar geleden werd geboren in Memphis, Tennessee.

Juicy J is in 1991 al begonnen met rappen in de hip-hop groep, Three 6 Mafia. Een aantal platina en gouden albums bracht hij uit met Dj Paul, Koopsta Knicca, Crunchy Black en Gangsta Boo, met als hoogtepunt van hun carrière, het winnen van een Oscar voor ‘Best Original Song’ voor het nummer “It’s Hard Out Here For A Pimp”, afkomstig van de film ‘Hustle & Flow’. In 2013 zijn de leden herenigd, met een nieuw album in de maak.

Desalniettemin is Juicy laatste jaren voornamelijk solo te horen. In 2012 maakte hij Bandz A Make Her Dance, een stripper anthem die keihard knalde in de clubs, samen met Lil Wayne en 2 Chainz. Hij werkte ook samen met een grote verscheidenheid aan artiesten, van Katy Perry tot Yelawolf en van Chris Brown tot The Weeknd.

Vorig jaar augustus kwam Stay Trippy, het langverwachte derde album van Juicy J, uit. Met productie van Mike Will Made It, Lex Luger, Timbaland, Young Chop, ID Labs en vele anderen, samen met samenwerkingen met onder andere A$AP Rocky, Project Pat, Trey Songz, Justin Timberlake en wederom vele anderen, was het album rijkelijk gevuld. Het album was goed ontvangen en een nieuw album, The Hustle Continues, staat al op de planning voor dit jaar.

Luister hieronder het Oscar winnende nummer van Three 6 Mafia:

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.