Vroeger dan normaal, maar dan kunt u deze editie van nieuw oud nieuws mooi tussen de soep en de aardappelen doorakkeren. Waar we gisteren een ware stortvloed aan nieuws konden melden, doen we het vandaag iets rustiger aan. Alhoewel, met nieuws over onder andere Pinkpop, Dour en Deftones hebben we toch best nog wat te melden.

En wat er nu precies aan de hand is met AC/DC weten we wellicht morgen zeker. De geruchten doen de ronde dat de band een persconferentie gaat geven om per direct te stoppen vanwege ziekte gitarist Malcolm Young. Tijd over na deze oud nieuws update? Vergeet dan niet onze uitgebreide vooruitblik op Paaspop 2014 te lezen!

Pinkpop maakt programma compleet

Met nog enkel kaarten voor de zondag beschikbaar doet de voorverkoop van Pinkpop het prima. Niet geheel onverwacht aangezien er veel dagjes mensen speciaal voor The Stones naar Landgraaf zullen afreizen. Hopelijk verworden de overige acts niet een veredelend voorprogramma, want daarvoor heeft Jan Smeets dit jaar teveel kwaliteit weten te strikken.

Met de aankondiging vandaag van Kraantje Pappie, Brother & Bones, Gecko, Powerman 5000, Intergalactic Lovers, Afterpartees, Birth Of Joy, Nina Nesbitt en Paceshifters is het programma volledig rond en is het enkel nog wachten op de timetable.

Dub corner @ Dour

Het Dour Festival heeft dit jaar een heuse stage voor de liefhebbers van Dub ingericht en meteen heel de programmering voor deze area bekend gemaakt. Namen als Ion Youth, The Dukes of SKAzzard, Irie Nation ft MC Cash Flow, Forward Fever Soundsystem, King Shiloh, MC Afrikan Simba, Stand High Patrol, Rootystep, Mac Gyver en Pupajim, Marina P, Roots Atao, O.B.F. ft. Soom T en Iration Steppas ft. Danman prijken op de affiche.

 Avondje thrasmetal @ 013 Tilburg

De rook van Roadburn is nog maar net opgetrokken of 013 kondigt alweer de volgende heftige avond aan. Op 4 december zal de grote zaal het toneel zijn voor de thrashmetal van Arch Enemy, Sodom, Kreator en Vader.

Deftones

Deftones heeft gisteren, exact een jaar na het overlijden van bassist Chi Cheng, het nummer Smile online gezet. Op dit nummer is de bassist nog te horen. Deftones heeft nog altijd een album (Eros) op de plank liggen, waarop Chi Cheng meespeelde, maar zal deze waarschijnlijk nooit uitbrengen. Luister smile hieronder: