Rebellion Tour #5

De Rebellion Tour is een succesformule van Madball die alweer aan de vijfde editie toe is. New York Hard Core aangevuld met ‘hand-picked’ talents by Fred himself. Het Berlijnse Final Prayer en Portugese Devil in Me trappen helaas al zo vroeg af, dat dat een onhaalbare kaart is. Om half zes op een dinsdag present zijn, dat is bijna ondoenlijk. Waarom zo vroeg? Zeker wanneer later blijkt dat Madball de avond al rond een uur of elf afsluit.

Meer foto’s van Biohazard en Madball vindt u op ons like-waardig Facebookaccount.

Wisdom in Chains

Een muur van geluid komt je bij het binnen stappen van de grote zaal in Melkweg tegemoet. Die muur van geluid heet Wisdom in Chains. Vette hardcore band uit Pennsylvania. Jammer dat het geluid zo ongenadig hard staat, dat de zang soms nauwelijks te verstaan is. Joe is misschien niet de meest getalenteerde zanger, maar zijn brute stem zou toch echt beter over moeten kunnen komen. Hardcore in de meest ware vorm. Zonder compromissen keihard raggen en hopen dat de zang er ook nog een beetje door komt. Zonde, de muziek verandert te veel in een brei, terwijl toch echt wel te horen is dat de band zeker wat in zijn mars heeft.

Biohazard

Biohazard bevestigt dat het veel te harde geluid echt aan de PA lag. Vanaf de eerste noot klinken zowel instrumenten als zang haarfijn. Waar Scott Roberts zich vorig jaar op Dour al een waardig opvolger van Evan toonde, laat hij nu duidelijk zien dat hij in zijn rol gegroeid is. Erg zeldzaam, maar de voormalig frontman wordt niet gemist. De altijd al aanwezige Billy neemt die rol ondertussen met verve over.

Biohazard Rebellion Tour

Biohazard trapt af met Urban Discipline en What Makes Us Tick. Op één na uitsluitend tracks van de eerste drie albums Biohazard, Urban Discipline en State of the World Address. Alhoewel, Billy dreigt al snel het optreden stil te leggen, als de crowd niet snel verder naar voren komt. Ondanks de heftige pit in het verschiet, sorteert die aanpak meer succes dan de eerdere poging van Wisdom in Chains. Tijdens Shades of Grey begeeft Billy’s microfoon het nog, maar door de wol geverfd als hij is, staat hij in no-time voor Scott’s microfoon. De oude klassiekers als Wrong Side Of The Tracks, Down For Life, Tales From the Hard Side en Punishment klinken erg strak. Dat het debuutalbum met Howard Beach, Victory en Hold My Own drie keer aan bod komt is wel verrassend. Ook Vengeance Is Mine van het laatste album Reborn In Defiance past perfect in dit zeer goede hardcore feestje. De heren zijn nog net zo eager als ze vorig jaar op Dour lieten blijken. Het interview dat we toen afnamen, vind je in Rock Blog Magazine #2.

Madball

Al weer de vijfde Rebellion Tour. Een uniek concept waarmee hardcore in optima forma vertegenwoordigd wordt. Especially selected by Freddy Cricien. Freddy die opeens met golvend lang haar onder een cap het podium betreed, schiet meteen van leer. Net als Biohazard zet Madball een keiharde hardcore sound neer zonder daarbij overdreven de geluidsknoppen open te draaien.

Madball Rebellion Tour

Een andere overeenkomst is dat de oude nummers nog steeds het beste aanslaan. Madball timmert weliswaar goed aan de weg met nieuw materiaal, maar de hardcore fans zweren bij de younger years van de band. Nummers van Demonstrating My Style en Set It Off slaan dan ook in als een bom. Set It Off, Down By Law, Get Out en Hold It Down worden luidkeels door de moshende menigte meegeschreeuwd. Maar, de heren spelen ook een track van het op stapel staande nieuwe album. Dat nummer past perfect in de hele set, dus de trouwe fans kunnen weer uitkijken naar een typische hardcore plaat.

Freddy is duidelijk de energieke gangmaker op het podium. Bassist Hoya Roc, de enige andere oude getrouwe in de band, gitarist Mitts en drummer Mike Justian zijn lang niet zo energiek. Maar dat maakt Fred alleen meer dan goed. De set had nog wel een paar nummers langer mogen duren. Dat is dan ook het enige dat aan te merken is op deze dikke hardcore set. Madball voegt weer een aantal nieuwe bands en een hoop nieuwe fans toe aan Nuestra Familia. Weer een succesvolle editie van de Rebellion Tour. Hardcore fans, zorg dat u er bij de volgende editie bij bent!

nieuw album