Ja hoor, ook wij feliciteren Giel met zijn puike prestatie. Gedurende iets meer dan een week was de DJ non-stop op 3FM te horen. Dat hield hij goed vol en doordat hij aan het einde wel erg moe was, leek er af en toe zelfs meer muziek te horen te zijn op 3FM. Dat vonden we een erg positieve ontwikkeling, en we hopen dan ook dat dát in ieder geval verder gaat. Zo’n record – natuurlijk muzieknieuws – moet ook vanuit ons van CounterCulture een hommage opleveren. En kan dat dan groter zijn dan je kop in de Oud Nieuws afbeelding? Wij denken van niet. Vandaar, mede namens Giel, bij deze al het nieuws dat je gisteren (wegens een technisch probleem komt deze Oud Nieuws een dagje te laat) hebt gemist!

THE LIBERTINES NAAR BENACASSIM

Enkele weken geleden kondigden The Libertines een reünieconcert aan in het Londense Hyde Park. Het blijft echter niet bij één concert, want vandaag werd de band ook op het speelplan van het Spaanse Benacassimfestival aangekondigd. Tussen 17 en 20 juli speelt de band op het festival, dat wordt georganiseerd in een dorp net ten zuiden van de vakantie. Ook (onder andere) Kasabian, Manic Street Preachers en Jake Bugg  zijn daar te zien. Nog geen vakantie geboekt? Dan kun je hier aan tickets komen!

NIEUWE PUKKELPOPNAMEN

Het Belgische Pukkelpopfestival kwam vandaag – relatief uit het niets – met een keurig lijstje nieuwe bevestigingen. Een lijst van meer dan dertig namen kwam vandaag ineens onze mailbox inrollen. Gemeenschappelijke deler? De namen waren allemaal van Belgische komaf. We kunnen ze niet allemaal noemen, daarvoor kijk je maar HIER, maar een paar van onze favorieten zijn Gruppo Di Palowski, Magnus, Mumbai Silence, Gepetto and the Whales, The Hickey Underworld en School is Cool.

LE GUESS WHO KOMT MET EERSTE NAMEN

Ook het Utrechtse festival Le Guess Who kwam vandaag met de eerste namen. Het alternatieve festival, dat op verschillende locatie in de Utrechtse binnenstad plaatsvind, wordt in elk geval aangedaan door St. Vincent, Einstürzende Neubauten en Selda Bagcan. Het festival vindt dit jaar plaats tussen 20 en 24 november. Kaarten zijn onder andere te koop via de website van Utrechtse poptempel Tivoli.

PHARELL WILLIAMS NAAR AMSTERDAM

Als iemand de prijs van grootste popartiest van de laatste jaren verdiend, dan is het Pharell Williams wel. Solo, met zijn band, als gastartiest en als producer reeg hij de laatste jaren succes aan succes. Live schijnt hij dat tegenwoordig solo ook niet onverdienstelijk over te brengen (dat is nog wel eens anders geweest) en dus is het concert van de artiest in de Ziggodome in Amsterdam, dat vandaag aangekondigd werd, absoluut de moeite waard. Op 23 september staat de Amerikaanse legende-in-wording in de Amsterdamse muziekarena. Tickets gaan weg voor niet minder dan 39 euro en de voorverkoop start aanstaande vrijdag. Mustsee voor fans van goeie popmuziek!

VOORBEREIDEN OP PINKPOP

Ben jij net als wij al behoorlijk zenuwachtig aan het wachten op Pinkpop? Dan hebben wij goed nieuws. Vanmiddag op de site namelijk een uitgebreide preview voor het festival, met tips voor bands die je zeker niet mag missen. Mis hem niet!