Maandag 19 mei, de kop is er weer af. De dag waarop we toch ook even stil moeten staan bij het overlijden van onze astronaut, Wubbo Ockels. Die mysterieuze man die voor ons de ruimte in ging, is niet meer. En hij laat ons achter met een waarschuwing. De industriële revolutie heeft er voor gezorgd dat we als een bulldozer door onze natuur zijn gegaan. Uiteraard heeft die revolutie uiteindelijk ook dit blog mogelijk gemaakt, dus we zijn niet helemaal overtuigd. Maar, als het nodig is, verruilen we onze blog voor de postduif die vanuit ons festivaltentje de reviews bij u thuis aflevert. Vooruit, wij zijn om.

Dan is er nog een vermeden dood. Timothy Lambesis, de zanger van As I Lay Dying draait namelijk 6 jaar de bak in voor het inhuren van een hitman om zijn vrouw te vermoorden. De hitman bleek een undercover Sheriff. Meneer was onder andere verbolgen over het feit dat zij na de aanstaande scheiding te veel van zijn centjes zou opstrijken. Voorlopig is het dus As I Lay in Prison.

U merkt het al, een haast aankondigingsloze maandag. Waterpop brengt daar verandering in door met The Posies, The Hypnotic Eye, Diablo Blvd, Hunting the Robot en Samba Salad de line-up compleet te maken. Het gratis festival vindt op 9 augustus in het Wateringse Hofpark te Wateringen plaats.

In datzelfde weekend vindt ook Zandstock plaats, waar anders dan in ’t Zand. De volgende namen zijn aangekondigd: Tessa Rose Jackson, Niels Geusebroek, DeWolff, Jett Rebel, Chef’Special, Kraantje Pappie, Lukewarm Ocean, Town of Saints, Taymir, Ilse DeLange en Goeiemiddag! Kaarten zijn op de festival website te verkrijgen. Dagkaarten kosten 21,50 euro en een passe-partout 31,50.

Na Desertfest staat Camden, London, op zaterdag 28 mei nogmaals op zijn kop. Nu voor Camden Rocks. De line-up is voor één enkele dag ronduit indrukwekkend te noemen. Vind daar maar eens een weg in. The Punk Archive heeft een aantal mooie acts voor u uitgelicht.

Een weekje later staan Rock am Ring en Rock im Park al weer voor de deur. Voor wie hem eerder vandaag gemist heeft, de uitgebreide preview vindt u hier.

Dan zijn we wel een beetje door het nieuws van vandaag heen. Maar niet voordat we u nog een clipje voorschotelen. De week kan natuurlijk niet beginnen zonder mooie nieuwe clip. The Black Keys zijn terug en komen met stip de album top 100 binnen op plaats 5. Reden om de eerste single Fever hier met u te delen.