Ja hoor, het is weer maandag. Voor enkelen het begin van een nieuwe week geestelijke kwelling achter een bureau, voor anderen een week die niet snel genoeg kan beginnen met concerten van Nine Inch Nails, Together PANGEA (onze tip voor deze week!), Jack Parow of gewoon De Toppers. Voor het zover is begint de week rustig aan met een dag waarop er maar weinig nieuws te melden was. Dit is oud nieuws van 26 mei 2014!

NIEUWE CLIP KAISER CHIEFS

Laten we eens beginnen bij de voormalig leukste band uit Leeds en omgeving, de Kaiser Chiefs. Eerder dit jaar in onze review van het aardige nieuwe album van de Kaiser Chiefs schreven we het gevoel te hebben dat Meanwhile Up In Heaven wellicht het meest succesvolle plaatje van dat album ging worden. De band was het klablijkelijk met ons eens, en dus is dat nummer er vandaag in singleversie. Met clipje. Bekijk en beluister het hier.

LITTLE BIG OP LOWLANDS

Ieder jaar probeert Lowlands bands te programmeren, wiens naam al een tijdje in de rondte zingt. Little Big is zo’n band. Het raveproject van de Russische kunstproject Ilya Prusikin (wie kent ‘em niet) kan op excentrieke reviews rekenen, en we kunnen ons dan ook niet anders voorstellen dan dat de show tijdens Lowlands in ieder geval bijzonder wordt. Lowlands is natuurlijk uitverkocht, maar wil je de band toch graag live zien? Kijk dan eens naar de shows die de heren in De Helling en de Melkweg geven op respectievelijk 16 en 15 augustus.

EVERLAST ALWEER NAAR NEDERLAND

De artiest die dit jaar tot nu toe écht niet te missen is, is Everlast. Vorige winter stond hij nog in de Oosterpoort, de Patronaat en Doornroosje, dit voorjaar in de Nieuwe Nor en Hedon en nu maakt Luxor (Arnhem) weer melding van een ‘exclusief’ concert van de excentrieke singer-songwriter Everlast (ex-House of Pain). Op 9 juli staat de artiest op de planken van de Arnhemse popzaal. Kaarten zijn te koop via de website van de zaal.

THE HOLD STEADY IN HET NAJAAR NAAR NEDERLAND

Afsluiten met nog een artiest met plannen voor een concert in Nederland dan maar. The Hold Steady bracht onlangs een redelijke plaat uit, maar is live nog altijd een van de strakste rockbands van Amerika. Nu komt de band voor het eerst sinds 2010 weer naar Nederland. Op 7 oktober brengt de band de Melkweg in extase, op 8 oktober doet de band de Eindhovense Effenaar aan. Tip van het huis om mee af te sluiten!